Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u problemima je

Neymaru prijeti pet godina zatvora: Suđenje počinje u ponedjeljak

Uz Neymara, optuženici na suđenju, koje počinje u ponedjeljak u Barceloni, su njegovi roditelji, dva kluba i bivši predsjednici Barce.

Neymar (Foto: Afp)

Brazilskoj nogometnoj zvijezdi Neymaru prijeti pet godina zatvora zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom njegovog transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Brazilskom napadaču sljedeći će se tjedan suditi zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom njegova transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Uz Neymara, optuženici na suđenju, koje počinje u ponedjeljak u Barceloni, su njegovi roditelji, dva kluba, bivši predsjednici Barce Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell te bivši predsjednik Santosa Odilio Rodrigues.

Slučaj proizlazi iz tužbe brazilske tvrtke DIS koja je posjedovala 40% prava na Neymara dok je bio u Santosu. Tvrdi se da je igračeva prodaja Barceloni bila znatno ispod njegove stvarne tržišne vrijednosti.

Joško Gvardiol Bogati šef slavnog kluba ima jasan plan: Joško Gvardiol mu je iduća želja broj jedan divider

"Neymarova prava nisu prodana najboljem ponuditelju. Bilo je klubova koji su ponudili do 60 milijuna eura," rekao je DIS-ov odvjetnik Paulo Nasser na tiskovnoj konferenciji u četvrtak u Barceloni.

Barcelona je objavila kako je transfer iznosio 57.1 milijun eura, od čega je 40 milijuna plaćeno Neymarovoj obitelji. DIS-u je pripalo 40 posto udjela od preostalih 17.1 milijun koliko je plaćeno Santosu.

DIS za sve njih traži zatvorske kazne do šest godina zatvora i novčane kazne do 195 milijuna eura. Za brazilskog majsora traži se petogodišnja zatvorska kazna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider