Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazilac trn u peti

Neymar u cik zore sve iznenadio u Barceloni: Evo kome PSG nudi trampu, Mourinho kuca na vrata Parižana

Neymar je iznenadio igrače Barcelone pojavivši se u sitne sate na proslavi naslova prvaka Španjolske katalonskog kluba…

Neymar (Foto: Afp)

Neymar se nastavlja dobro zabavljati dok čelnici PSG-a razbijaju glavu kako da ga se riješe. Brazilac je ovaj put skoknuo do Barcelone i Camp Noua.

U cik zore pridružio se igračima Barcelone u proslavi novog naslova prvaka Španjolske, koji su sinoć matematički zakaparili uvjerljivom pobjedom nad gradskim rivalom Espanyolom.

Katalonski mediji pišu da je Neymar poprilično iznenadio igrače Barcelone. Očito je došao nenajavljen. Brazilac ima vremena, još uvijek se oporavlja se od ozljede, a vrijeme krati raznim zabavnim aktivnostima, od elektronskog kockanja do partijanja.

Neymar je ostao u dobrim odnosima s nekim igračima Barcelone. Ter Stegen, Jordi Alba, Sergi Roberto i Sergio Busquets ostaci su ostataka nekadašnje momčadi Barcelone u kojoj je Neymar bio jedna od glavnih zvijezda, dok je trenutačni trener Xavi još bio igrač Barce kada je Neymar stigao na Camp Nou u ljeto 2013. iz Santosa.

Iako je Brazilac u kolovozu 2017. prešao u PSG za još uvijek rekordnih 222 milijuna eura, nije prestao gajiti prijateljske odnose s katalonskim klubom i njegovim igračima.

Pojavljivanje na proslavi moglo bi sugerirati kako se namjerava vratiti u Barcelonu, no to nije odveć izvjesno. Iako PSG traži način kako da se riješi Neymar, kojeg ni po koju cijenu ne želi zadržati, čak i ako za trenera dođe Jose Mourinho, koji bi navodno želio zadržati Neymara, teško da se Neymar može vratiti u Barcelonu.

Jednostavno, Katalonci to teško mogu financijski zatvoriti, pogotovo ako se na Camp Nou vrati Lionel Messi.

Ideja je sportskog direktora Parižana Luisa Camposa da Neymara ponudi Manchester Cityju u zamjenu za Bernarda Silvu. PSG je otvoren za sve mogućnosti, od posudbe s mogućnošću otkupa do izravne prodaje, odnosno trampe. Parižani su navodno čak spremni na opciju da Neymara pošalju na posudbu i sami apsolviraju jedan dio njegove goleme plaće. Ako bi City pustio Silvu u drugom smjeru, Parižani ne bi tražili ni jedan euro odštete za Neymara.

Kako pišu engleski i francuski mediji, situaciju pozorno prate Manchester United i Chelsea. Londonski klub pokazao je najveći interes, no Chelsea nije spreman ponuditi Brazilcu istovjetnu plaću kao što je ima u PSG, a radi se o vrtoglavih 30 milijuna euro godišnje.

Kako god, Neymar će se najvjerojatnije morati odreći jednog dijela plaće ako želi otići iz PSG-a i potpisati dugoročniji ugovor s novim klubom. Pitanje je li za to spreman?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider