Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''SP gubi svoj šarm''

Navijači traže njihov poraz, ali Neymar je obećao pomoći Messiju da ode u Rusiju?

Argentinu čeka sudbonosna utakmica protiv Ekvadora u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Južnoameričke kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo stigle su do samog kraja, a on je i više nego neizvjestan. Lionel Messi i reprezentacija Argentine nalaze se u teškoj situaciji koja bi ih mogla koštati Rusije, a to mnogi ne žele.

Za Messija i društvo odluka će pasti na neugodnom gostovanju kod Ekvadora. Argentina je propustila lijepu priliku kod kuće protiv Perua pa će sada morati strepiti do zadnje minute, jer će joj trebati i pomoć nekih drugih reprezentacija.

Naime, Argentina je trenutno na šestom mjestu koje ne vodi ni u dodatne kvalifikacije, a čekaju je nemogući uvjeti u Quitu, glavnom gradu Ekvadora na 2.900 metara visine, gdje nije pobijedila od 2001.

Nevjerojatno, ali bez obzira na to što je već osigurao svoje mjesto u Rusiji i što je najveći rival Argentini, Brazil također ima svoju ulogu u odlučujućoj večeri. Brazil je u posljednjem kolu domaćin Čileu, koji se nalazi samo bod ispred Argentine. I ima nešto bolju gol razliku.

Argentini bi mogla zatrebati pomoć Brazila u vidu pobjede nad Čileom, a to je jedna od glavnih tema u južnoameričkim medijima. I dok brazilski navijači zazivaju poraz svojih nogometaša kako bi zeznuli velikog rivala, Argentinci se pouzdaju u Neymara.

Uoči utakmice pojavile su se glasine kako su Neymar i Messi razgovarali i spomenutom susretu te da je brazilski napadač obećao svom bivšem suigraču kako će Brazil sve učiniti da dođe do tri boda. Spomenimo i kako je brazilski izbornik Tite jasno naglasio kako nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir.

U međuvremenu, brazilski reprezentativac Miranda izjavio je kako ''Svjetsko prvenstvo gubi svoj šarm ako se momčadi poput Brazila, Njemačke ili Argentine ne kvalificiraju''.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider