Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
priznao da je gledao fore

Neymar napokon odgovorio na optužbe i ismijavanja cijelog svijeta: Je li vas uvjerio u svoju stranu priče?

Brazilska zvijezda Neymar osvrnuo se na brojne kritike koje su tijekom Svjetskog prvenstva prerasle u ismijavanja.

Galerija Neymar (Foto: AFP) Neymar na tlu (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +2 Neymar (Foto: AFP)

Brazil nije uspio nadmašiti uspjeh od prije četiri godine te je ovaj put ispao već u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Belgija je bila prejaka za Brazilce koje će navijači na ovom SP-u najviše pamtiti po njihovoj najvećoj zvijezdi Neymaru.

Prije četiri godine njega je sa SP-a izbacio start protivničkog igrača i ozljeda leđa koja je potom uslijedila. Zbog toga je propustio polufinale protiv Njemačke u kojem je Brazil doživio najveću katastrofu u svojoj nogometnoj povijesti.

Ovaj put su Brazilci od prve utakmice pritiskali suce, a Neymar je proveo dosta vremena valjajući se po travi. Navijači diljem svijeta smatraju da se većinom nepotrebno bacao i simulirao prekršaje, a kritike su prerasle u ismijavanja.

Neymar na tlu (Foto: AFP) Neymar na tlu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U jednom je trenutku krenuo i ''Neymar Challenge'' u kojem su se djeca na znak bacala po terenu, a to je bilo zbilja ponižavajuće. No Neymar ima svoju stranu priče.

''Da li vi mislite da ja želim trpjeti te prekršaje cijelo vrijeme? Ne, to je bolno. Nakon utakmice moram četiri do pet sati držati led. To je jako komplicirano i tko to nije iskusio nikad neće razumijeti. Vidio sam i ja te šale i prihvatio sam ih kao takve'', poručio je Neymar i pokušao se obraniti.

''Moj je nogomet takav da se moram suočiti licem u lice s protivnikom, moram ga predriblati. Ne mogu doći pred njega i reći 'dragi, oprosti, moram zabiti gol'. Ne ide to tako. Ja moram nešto pokušati, kao i on, a nekad će to završiti prekršajem. Dosta puta sam ja brži i ostali pokušavaju zaustaviti, a tu je onda sudac.''

Je li vas Neymar uvjerio u svoju stranu priče?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider