Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pa ovo i djeca znaju

Engleska se smije sucu koji ne zna baš sva nogometna pravila

U Newcastleu smo vidjeli vjerojatno najbizarniju sudačku odluku ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Newcastle United juri prema povratku u elitu engleskog nogometa. Momčad Rafaela Beniteza vodeća je nakon čak 40 odigranih kola u Championshipu s bodom prednosti pred Brightonom (prva dva idu direktno u Premierligu).

Na utakmici protiv Burton Albiona umalo ih je s vrha ljestvice skinuo sudac Keith Stroud kojem se sinoć smijala cijela nogometna Engleska. On je u 29. minuti poništio pogodak Matta Ritchieja iz kaznenog udarca i u tom trenutku nikome nije bilo jasno zašto.

Ubrzo se ustanovilo kako je donio tu odluku zbog toga što je igrač Newcastlea Dwight Gayle prerano utrčao u kazneni prostor. No onda je sudac Stroud trebao narediti ponovno izvođenje udarca s bijele točke. Šokirani igrači domaćina nisu mogli vjerovati da je ovaj dosudio indirektan udarac za goste!?

Ovakvo nepoznavanje elementarnih nogometnih pravila osramotilo je suca koji je nakon utakmice na neki način reagirao priopćenjem udruženja profesionalnih sudaca.

''Nažalost, sudac se nije držao pravila. Keith i njegovi pomoćnici su razumljivo nesretni zbog greške i pada koncentracije u tom trenutku i ispričavaju se'', stoji između ostalog u priopćenju.

Srećom za njih, Matt Ritchie je kasnije u utakmici ipak postigao pogodak i to za pobjedu Svraka. Da je kojim slučajem rezultat bio nepovoljniji za domaćina te da su zbog te odluke na kraju sezone možda ostali bez Premierlige i stotine milijuna funti koja ona donosi, sucu ne bi bilo lako.
 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider