Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čekaju ponudu

Vrsaljku se osmjehnula sreća, Atletico prodaje engleskog braniča najbogatijem klubu na svijetu?

Engleski branič je prvi izbor trenera Diega Simeonea za poziciju desnog beka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su ove sezone dobili najbogatijeg vlasnika na svijetu, nogometaši Newcastle Uniteda nalaze se u nezavidnoj situaciji. Tek su na 19. mjestu Premierlige, a iako smo skoro na polovici prvenstva "Svrake" su upisale samo jednu pobjedu.

Već je svima jasno kako ostanak u ligi neće osigurati bez nekoliko novih igrača, a čini se da bi prvo pojačanje mogao biti upravo Kieran Trippier, desni bek Atletico Madrida.

O povratku 31-godišnjeg engleskog reprezentativca na Otok već se priča duže vrijeme, tako su čelnici madridskog kluba ljetos odbili ponudu Manchester Uniteda u visini od 14 milijuna eura, ali čini se da sada ne bi imali ništa protiv njegove prodaje.

Prema Fabriziu Romanu koji se pokazao vjerodostojnim izvorom kada su u pitanju glasine oko transfera, Atletico čeka službenu ponudu engleskog premierligaša. Iako nije poznato o kojem se iznosu radi, ovaj bi transfer mogao biti naznaka blistavije budućnosti za hrvatskog braniča Šimu Vrsaljka.

 

Upravo je Trippier bio prvi desni bek, a tek ozljedom nekolicine igrača iz posljednje linije otvorilo se mjesto za Vrsaljka u prvom sastavu. Tako je utakmicu Lige prvaka protiv Porta odradio na perfektnoj razini, ali onda se dogodilo ono najgore - ozljeda koja ga je izbacila van stroja na mjesec dana.

Zaradio je tako frakturu jagodične kosti, zbog čega je morao na operaciju početkom ovog mjeseca. Ako sve bude u redu, Vrsaljko bi se mogao uskoro priključiti momčadi i konkurirati za mjesto u prvom sastavu.

U svakom slučaju, bit će ovo zanimljiva polusezona za hrvatskog braniča koji se dobrim igrama u dresu Atletica može vratiti u reprezentaciju, ali i zaslužiti produženje ugovora s madridskim sastavom koji mu istječe ovog ljeta.

Naravno, ako se u Madridu ne odluče na njegovu prodaju već ove zime...

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider