Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POSAO NA SJEVERU ENGLESKE

Trebao je biti novi Pirlo u Milanu, ali zov Premier lige je čini se jači

Sandro Tonali trebao bi uz izjednačenje rekordne klupske odštete postati članom Newcastle Uniteda.

Alexis Saelemaekers i Sandro Tonali (Foto: Profimedia)

Još dok je kao klinac nastupao u redovima Brescije, o Sandru Tonaliju pisali su se razni hvalospjevi. Brzo su krenule usporedbe s Andreom Pirlom, što zbog načina igre, to zbog fizičke sličnosti i nikoga nije začudilo kad je on završio u Milanu.

Tamo je trebao biti nasjednik upravo Pirla, no Rossonere će napustiti nakon samo tri sezone.

Dvostruko rekordna odšteta

23-godišnji Tonali, koji trenutno nastupa na U-21 Europskom prvenstvu, trebao bi uskoro postati članom Newcastle Uniteda i to za dvostruko rekordnu odštetu.

Kako javljaju razni izvori, uključujući Fabrizija Romana, Tonali je sa Svrakama gotovo sve dogovorio, a klubovi su se našli i po pitanju odštete. Ona bi trebala iznositi 70 milijuna eura, čime će Newcastle izjednačiti svoju najveću isplaćenu odštetu, onu koji su zimus u Real Sociedad poslali za Alexandera Isaka.

Također, bit će to rekordna odšteta isplaćena za nekog nogometaša Milana. Taj rekord već 13 godina drži transfer Kake u Real Madrid, koji je 2009. godine za njega dao tada ogromnih 67 milijuna eura.

Mjesto u prvih 11 i Liga prvaka

Newcastle ovako nastavlja s pametnim transferima, odnosno pojačavanjem pozicije koja se u trenutnoj situaciji čini najslabijom.

Tonali bi trebao naći svoje mjesto u trojcu unutar veznog reda, gdje su prošle sezone najviše igrali Joelinton, Bruno Guimaraes te Joe Willock, koji bi ovim putem mogao ostati kratkih rukava.

Newcastle United će ove sezone nastupati u Ligi prvaka, a cilj im je to učiniti pravilom, a ne iznimkom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider