Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svrake u Ligi prvaka

Newcastle će nakon 20 godina ponovno igrati najelitnije europsko natjecanje

Newcastle se kvalificirao u Ligu prvaka prvi puta nakon 20 godina.

Eddie Howe (Foto: Afp)

Remijem doma protiv davljenika Leicestera, Newcastle je i matematički osigurao plasman u Ligu prvaka. Bit će to njihov prvi izlet u Europu još od davne 2003. godine.

Bila je ovo impresivna sezona za Svrake sa sjevera Engleske. Na početku sezone nitko im nije davao prevelike šanse da će se ugurati u prvih šest klubova, s razlogom, jer su ta mjesta u proteklim godinama bila bezecirana za velikane.

No, Howe je pokazao kako se s kvalitetnim radom može postići puno toga. Po preuzimanju kluba počele su investicije, ali niti približno onima koje su se najavljivale. Veliku odštetu Newcastle je platio samo za Isaka kada ga je dovodio iz Real Sociedada i to je bilo to.

Ostatak momčadi praktički je identičan onome koji je Howe naslijedio od Stevea Brucea, a sa njim su se jedva spasili iz ispadanja u Championship.

“Veliko je to olakšanje, nevjerojatna noć i reakcija navijača na ono što smo postigli ove sezone“ izjavio je oduševljeni Howe nakon utakmice.

Trener Howe upozorio je navijače da se ne nadaju velikim pojačanjim usprkos tome što će sljedeće sezone igrati Ligu prvaka. Naglasio je kako će nadolazeći prijelazni rok biti najteži do sada te da u odabiru igrača sada moraju biti posebno pažljivi.

Nakon ovakvog uspjeha sigurno je da će sljedeće sezone apetiti kluba i navijača porasti. Ukoliko nastave sa radom kao i do sada, ne treba se čuditi ako sljedeće sezone priprijete i samom vrhu tablice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider