Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HOWEOVA VELIKA ŽELJA

Newcastle dovodi još jedno pojačanje: U Svrake stiže ljubimac igrača Fantasy Premiershipa

Nick Pope stigao je u Newcastle gdje se nalazi na liječničkom pregledu i uskoro bi trebao postao novi vratar Svraka.

Nick Pope i Richarlison (Foto: Afp)

Iako je Newcastle United prošle sezone postao najbogatijiu klub svijeta, upravo ovog velikog kluba nije odmah krenula u basnoslovna trošenja s ciljem instantnog stvaranja moćnog kluba. 

U zimskom prijelaznom roku dovedena su neka pojačanja, na kraju se ispostavilo dovoljna za mirno osiguravanje ostanka u ligi. Nekih velikih poslova čini se da neće biti niti ove sezone, no Newcaste će se svakako pojačati. Ambicije sigurno postoje, minimalno one za prelazak u gornji dom engleskog nogometa. I ta korak po korak strategija mogla bi biti jako dobra.

Howe otpisuje slovačkog reprezentativca?

Strateški Eddie Howe pojačava ključne pozicije, a takvom očito smatra onu između vratnica. Iako nije bili puno prigovora na vrlo često sjajnog Martina Dubravku te također vrlo dobrog Karla Darlowa kao pričuvu, Howe očito želi nešto više, tako da je angažiran jedan od najboljih engleskih vratara i dosadašnji član Burnleya, Nick Pope.

Pope je 30-godišnji engleski reprezentativac koji je proteklih šest sezona bio član Burnleya i to kao jedan od najstandardnijih igrača momčadi koja će od iduće sezone nastupati u Championshipu. On se razlogom vjeruje kako mu tamo nije mjesto pa je zatražio transfer i to mu se ostvarilo.

U Newcastle Pope dolazi u transferu vrijednom deset milijuna funti, a posao je vrlo lako dogovoren. Ako ćemo gledati po Transfermarktu, dolazi ispod svoje cijene, budući da je tamo procijenjen na 12 milijuna funta, a još prošle sezone spominjalo se da ga Burnley neće pustiti ispod 30. Ipak, ispadanjem iz lige se puno toga promijenilo.

Popeu je svakako cilj ostati na rosteru reprezentacije za Svjetsko prvesntvo, a sumnjamo i da je odustao od borbe za poziciju prvog vratara, gdje mnogi navijači zapravo smatraju da mu je mjesto.

Igrači Fantasy Premiershipa ga jako dobro poznaju

Zanimljivost uz Popea svakako je vezana s Fantasy Premiershipom, gdje je sezonama bio jedna od najdražih akvizicija igračima. U sezoni 2020.21. upisao je 11, a sezonu ranije čak 15 "clean sheetova", odnosno utakmica bez primljenog pogotka, a dobivao je i veliki broj bonus bodova.

Prošle sezone Burnley je prestao biti čvrst kao nekad ranije pa je i Popeova popularnost pala, posebno jer mu je zahvaljujući ranijim sezonama porasla cijena, no ne sumnjamo kako bi se već nadolazeće sezone to moglo promijeniti te da će mnogi od naših čitatelja Nicka imati u svom sastavu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider