Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naj, naj, naj…

Zastrašujuće koliko je dobar: Možemo li sada reći da je Messi najveći svih vremena?

Reprezentacija Argentine predvođena Lionelom Messijem osvojila je Copa Americu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slađe nije moglo, barem ako Argentince pitate. Pobjedom protiv najvećeg rivala Brazila, na svetom mjestu brazilskog nogometa, Argentina je osvojila Copa Americu time donekle zakrpala brojna razočaranja iz proteklih godina.

Naročito se to odnosi na jednog čovjeka, onog najvažnijeg. Lionel Messi uspio je osvojiti veliki trofej s reprezentacijom koji mu je toliko nedostajao u njegovoj briljantnoj karijeri.

U svim onim raspravama je li Messi najbolji nogometaš svih vremena često se kao glavni protuargument toj tezi spominjala činjenica da s Argentinom nikad nije uspio otići do kraja. Izgubio je u finale Svjetskog prvenstva 2014., a u tri navrata je zapinjao i na posljednjoj stepenici Cope.

Sada je uspio i to na kakav način! Proglašen je najboljim igračem (nagradu je podijelio s Neymarom), bio je najbolji strijelac turnira, najbolji asistent, a ukupno je sudjelovao u devet od 12 argentinskih golova (četiri pogotka, pet asistencija).

Ono što posebno zapanjuje je podatak da je odigrao svih 630 minuta. Svih sedam utakmica na terenu je proveo po 90 minuta, što je impozantno uzmemo li u obzir da je nedavno navršio 34 godine.

No, Messi se nije htio čuvati niti, nije htio da mu doziraju minutažu, išao je pun gas od početka do kraja jer ta vatra koja je u njemu gorjela i želja da uzme trofej s Gaučosima bila je prevelika, prejaka...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider