Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Tajni ručak u Londonu

Nevjerojatna priča koja je mogla izmijeniti povijest nogometa: Kako je Mourinho umalo "oteo" Messija Barci

Poznati Talijan čovjek je koji je jako dobro informiran o brojnim nogometnim zbivanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio objavio je svoju knjigu koju je nazvao Grand Hotel Calciomercato u kojoj je iznio niz zanimljivosti.

Di Marzio je čovjek koji je pravi guru za transfere. Njegova riječ iznimno se poštuje, kad on nešto objavi, gotovo u pravilu to tako i bude. Ukratko, ima brojne kontakte i poznanstva u svijetu nogometa na svim razinama te je redovito na, kako se kaže, izvoru informacija.

Stoga su mnogi dočekali njegovu knjigu u kojoj je između ostalog dio posvetio i Lionelu Messiju. Di Marzio je otkrio kako je 2013. godine predsjednik Real Madrida Florentino Perez nagovarao Argentinca da prijeđe u Kraljevski klub, ali ovaj nije htio niti čuti za takvu izdaju Barcelone i odlučio je ostati na Camp Nouu.

gol expired Otkriveno što je Messi odgovorio Real Madridu nakon što je veliki rival Barcelone aktivirao otkupnu klazulu divider

Odlazak u redove najljućeg rivala za Messija nikad nije bila opcija, ali godinu kasnije, 2014., Argentinac je umalo napustio Barcu u sklopu tajne operacije koju je vodio - Jose Mourinho.

Karizmatični Portugalac htio je dovesti Messija u Chelsea. Di Marzio tvrdi kako je Mourinho oduševio Barcinog čarobnjaka putem videopoziva, a razlog zbog kojeg je Messi tad razmišljao bio je taj što su taman u to vrijeme isplivale prve informacije i optužbe na račun njega i njegovog oca o utaji poreza.

Ručak u Mourinhovoj kući

U Mourinhovom domu u Londonu održan je ručak na kojem su sudjelovali predstavnici Chelseaja i ljudi od Messijeva povjerenja. Tijekom tog ručka Mourinho je nazvao Argentinca i tepao mu kako on zna da je on najbolji na svijetu, bolji od Cristiana Ronalda kojeg je prethodno trenirao.

Prema Di Marziju, čak se otišlo i korak dalje: Chelsea je bio spreman platiti njegovu tadašnju izlaznu klauzulu u Barceloni koja je iznosila 250 milijuna eura, a dogovoreno je i da će Messi na Stamford Bridgeu imati netto plaću od 50 milijuna eura godišnje.

Kako i zašto nije došlo do dogovora, to je i dalje misterij. Messi je ostao u Barci i odmah u toj sezoni (2014./2015.) osvojio Ligu prvaka, kako se kasnije ispostavilo, zasad posljednju u dresu Katalonaca.

U međuvremenu je njegova plaća konstantno rasla, osvajao je prvenstva i kupove u Španjolskoj, ali u njemu je tinjalo nezadovoljstvo zbog šokatnih ispadanja u Ligi prvaka pa je ovog ljeta bio "pukao" i odlučio otići. Nakon nekoliko tjedana povuci-potegni i različitih tumačenja svog aktualnog ugovora, ipak je ostao...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider