Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukob navijača

Neredi u Mostaru: Jedna osoba teže ozlijeđena, desetero uhićenih

U obračunu je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede te je smještena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

Navijači neredi na utakmici Zrinjskog i Veleža iz 2011. (Foto: Stojan Lasic/PIXSELL)

Jedna osoba je teže ozlijeđena, a deset uhićeno noću na nedjelju u obračunu navijačkih skupina i građana u južnom dijelu grada Mostara.

Skupina od oko 50 mladića, pripadnika Ultrasa, navijačke skupine nogometnog kluba Zrinjskog, sinoć je upala u mostarsko naselje Donja Mahala u vrijeme policijskog sata i sukobila se s mještanima i skupinom Red Army, navijačima nogometnog kluba Velež.

U obračunu je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede te je smještena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

Policija je spriječila teže izgrede, rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić izvijestivši da su u obračunu korišteni razni predmeti.

“Policija je spriječila eskalaciju nasilja i tijekom samog događaja i kasnijim operativnim radom, uhićeno je 10 osoba”, rekao je Marić.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zatražio je najoštrije kažnjavanje izgrednika.

”Ovim putem upućujem oštre riječi osude nakon sinoćnjeg divljanja huligana i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala. Posebice što se napad dogodio za vrijeme trajanja policijskog sata. Od pripadnika MUP-a tražimo da u što kraćem roku javnosti predoči detaljno izviješće o sinoćnjim neredima, a da se svi vinovnici procesuiraju i primjereno kazne“, rekao je Kordić.

Navijačko nasilje u Mostaru razmjerno je često, a odvija se nedaleko od nekadašnje gradske ratne crte razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider