Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKO ISTRAŽIVANJE

Nenad Bjelica ušao među top 100 hrvatskih poduzetnika i najplaćeniji je nogometni djelatnik

Nenad Bjelica u protekloj je godini imao dobit od 10,7 milijuna kuna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Osijeka trenutno je financijski najuspješniji nogometni djelatnik u Hrvatskoj. Tako se barem može zaključiti prema plasmanu na listi top 100 poduzetnika s najvećom dobiti po zaposlenom (među 1500 najboljih kompanija u 2021. godini) koju je objavio Jutarnji list.

Budući da su nogometaši i nogometni djelatnici obrtnici koji sami prijavljuju svoje prihode, isti se vode pod poduzetnike pa je zbog toga Bjelica našao svoje mjesto na listi, kao i šest nogometaša zagrebačkog Dinama, koji su očito najplaćeniji igrači u ligi.

Preko deset milijuna kuna dobiti

Bjelica se može pohvaliti dobiti od 10,7 milijuna kuna, ali ne možemo znati radi li se tu o čistim primanjima kao trener Osijeka (budući da se u javnosti priča o nešto manjoj svoti za njega i njegov stručni stožer) ili su tu i neki Nenadovi eventualni privatni poslovi.

Što se tiče nogometaša, radi se o Kévinu Théophile-Catherineu (8,3 milijuna kuna), Jacquesu Françoisu Moubandjeu (7,4 milijuna kuna), Mislavu Oršiću (6,3 milijuna kuna), Dominiku Livakoviću (6,2 milijuna kuna), Bruni Petkoviću (5,7 milijuna kuna) te Izetu Hajroviću (4,4 milijuna kuna).

Bjelica je inače u posljednjoj godini ugovora s Osijekom, a po završetku prošle sezone govorilo se o njegovom odlasku. Ipak, on je ostao i vodit će Bijelo-plave u novoj sezoni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider