Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Bjelica uoči derbija na Maksimiru: "Imam posebne emocije oko Osijeka, nisu baš pozitivne..."

Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je sutrašnji SHNL okršaj s Osijekom te otkrio kako postoje emocije prema bivšem klubu, ali ne pozitivne.

Nenad Bjelica (Foto: Vedran Peteh)

Nakon povijesne pobjede u Salzburgu, Dinamo se okreće dužnostima u domaćem prvenstvu, a u subotu na Maksimir stiže Osijek. Trener Modrih Nenad Bjelica najavio je utakmicu protiv svog bivšeg kluba:

Imate li neke posebne emocije uoči utakmice s vašim Osijekom?

"Imam, uvijek su posebne emocije oko Osijeka, ali sam posebno motiviran da ih pobijedim."

Pozitivne ili negativne?

"Nisu baš pozitivne."

Tko će ispasti iz SuperSport HNL-a?

Ukupno glasova:

Koliko teško je slagati momčad za SHNL nakon utakmica Lige prvaka?

"Mijenjali smo sustav u Ligi prvaka u odnosu na SHNL, malo smo se prilagođavali i uvjetima i protivniku. Na način na koji smo igrali smo vidjeli da imamo šansu protiv tih protivnika i vidjet ćemo za nedjelju.

Velika većina ovih igrača je navikla na ovaj ritam, a i ja sam u Dinamu bio u ovoj situaciji nekoliko puta. Naravno da nije lagano, ali pokušavamo to odrađivati na najbolji mogući način i, ako budem nešto mijenjao, igrači će priliku iskoristiti."

Iz perspektive pobjede u Salzburgu, kako sad gledate na kiks protiv Istre?

"Uvijek je trener odgovoran. Prebacivanje sa SHNL-a na Ligu prvaka pa opet na SHNL nije jednostavno. Tamo smo igrali s jednim vrlo motiviranim protivnikom, koji je bio jako agresivan i bit će takvih utakmica sigurno još u SHNL-u. Nemam ništa prigovoriti svojim igračima, mogu samo sebi prigovoriti.

Oni su pokušali primijeniti na terenu ono što sam od njih tražio. Svjesni smo da u Puli nije bilo dobro, da smo mogli izgubiti, ali jako smo motivirani za Osijek i vjerujem u tri boda.'"

Kakvo je zdravstveno stanje u momčadi?

"S Petkovićem i Nevistićem je slično stanje kao i protiv Salzburga. Nevistića ima bolje i lošije dane i vidjet ćemo. Znate mene, koristio sam u svojem prvom mandatu oba vratara, nemam s tim problem.

Isto tako što se tiče Brune, nemam problem igrati s Kulenovićem ili da izmislim nekog napadača od ovih krila koja imam. Stanje je nepromijenjeno, vidjet ćemo kako je s njima dvojicom. Ostali su dobri, neki su malo umorni, ali to je normalno."

Dinamo je pod vama dvije najbolje utakmice odigrao bez krila. Koliko je bitno da se netko od njih sad nametne?

"Dosta sam miksao i mijenjao, a igraču nekad trebaju dvije, tri utakmice da proigraju. U Dinamu nemaš nekad vremena dati tri utakmice nekome. Možda sam se krivo izrazio u Puli, da nam krila daju manje nego što smo očekivali. Oni odlično treniraju, svi od prvog do zadnjeg, i oni svi mogu pomoći momčadi."

Za dobre igre potreban je kontinuitet, je li to moguće u ovoj situaciji?

"Igrači do samopouzdanja mogu doći i na treninzima, a na utakmicama ga hraniš i postaje sve veće i veće. Na igračima je da iskoriste šansu kad je dobiju i da bi trener i dalje računao na njih.

Svakog od njih vidim da bi mogao pomoći momčadi, ali nije lako kad jednu utakmicu igraš, a jednu ne igraš. Naravno da ih je malo Liga prvaka uzdrmala jer mijenjamo sustav."

Potencijalni zaostatak je sedam bodova za Hajdukom u nedjelju, niste bili u takvoj situaciji u Dinamu?

"Nisam, da. Mi smo fokusirani samo na sebe, na njihove utakmice ne možemo utjecati. Ako ćemo pobjeđivati do kraja, bit ćemo prvaci."

Biste li povijesni doseg u Ligi prvaka mijenjali za naslov prvaka u Hrvatskoj?

"Ne bih. Da više boda ne uzmemo u Ligi prvaka, važniji nam je SHNL. A uzet ćemo, i bodove u Ligi prvaka i naslov u domaćem prvenstvu."

Kako vam se čini Osijek?

"Osijek je u tranziciji, to je sad puno drukčija momčad od mojeg vremena tamo. Ima puno mladih reprezentativaca, mlada su i poletna ekipa koja se počela dizati. Stvari su sjele na svoje mjesto i sad izgledaju puno bolje nego na početku sezone.

U dobrom su nizu iako su i oni izgubili u Puli, tamo stvarno nije lako pobijediti. Stabilizirali su se, dobro igraju, talentirani su i vjerujem da će Osijek na kraju biti u borbi za Europu, što mu želim."

Bažant, Galešić i Pavlović Okršaj najboljih boksačkih udarača u UFC-u: "Topourijna snaga ili Hollowayjeva tehnika" divider

Stadion Bologne Kaos u Italiji: Obilna kiša potopila veliki grad, odgađa se utakmica klubova iz Lige prvaka divider

Kylian Mbappe i Nasser Al-Khelaifi Nakon istrage o silovanju, Mbappe vodi PSG na sud zbog neisplaćenih bonusa: Evo koliko mu duguju divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH