Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbolji strani trener

Bjelica održao predavanje i dobio veliko priznanje na pripremama u Turskoj

Nenad Bjelica održao je predavanje na temu kontranapada i potom dobio veliko priznanje za svoje trenersko ostvarenje u prvom dijelu sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama pripremaju se u Turskoj za nastavak sezone u Prvoj HNL i Europi. Trener Modrih Nenad Bjelica dobio je u Beleku veliko priznanje.

Od strane domaćina, udruženja turskih trenera, nogometnog saveza Turske i UEFA-e, Bjelica je dobio nagradu Fifex za najboljeg stranog klupskog trenera Europe u 2018. godini.

Osim što je primio nagradu, Bjelica je na engleskom jeziku održao jednosatno predavanje na temu kontranapada i uz opširnu teoriju pojasnio je ideju kontranapada na konkretnim primjerima igre i akcija Dinama.

Bjelica je u prvoj polovici sezone ostvario povijesni uspjeh s Dinamom, kojeg je po prvi put nakon 49 godina uveo u europsko proljeće.

"Ovakve su konferencije jako lijepa stvar. Kad st eu ulozi učenika i profesora. Već desetak godina držim predavanja na konferencijama. Bio sam par puta i na našoj trenerskoj akademiji u Hrvatskoj tako da za mene ništa novo. Svakako lijepo iskustvo, u jednoj nogometno važnoj zemlji, ovo je velika stvar za mene", rekao je Bjelica.

"Okupilo se puno renomiranih trenerskih lica i sretan sam što sam dobio poziv za sudjelovanje. Nisam uopće očekivao ovu nagradu za najboljeg stranog trenera niti mislim da ja to jesam, ali poštujem njihovu odluku i sretan sam."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider