Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već?

Neki su potez Haalanda na utakmici povezali s velikim transferom

Erling Haaland je možda odigrao svoje u Borussiji Dortmund.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako mu je tek 21 godina, Erling Haaland je već sad jedan od najboljih nogometaša svijeta. Napadač ubojitog golgeterskog nagona ove je kalendarske godine zabio već 30 pogodaka u Bundesligi. To dosad nije uspjelo nikome u dresu Borussije Dortmund.

Ove sezone nastupio je za njemačkog giganta tek 15 puta. Razlog je ozljeda koja ga je mučila nekoliko tjedana, no u tih je 15 nastupa zabio čak 19 pogodaka, posljednja dva ove srijede u Kupu protiv Greuther Furtha.

Navijači Borussije počeli su na društvenim mrežama komentirati kako su možda vidjeli posljednje Haalandove pogotke na legendarnom stadionu Westfalen. U Bundesligi za vikend Borussia gostuje u Berlinu kod Herthe i to bi mogla biti Norvežaninova posljednja utakmica.

Što je značio oproštaj od navijača?

Razlog nisu samo svakodnevne špekulacije o tome gdje bi Haaland mogao nastaviti karijeru. Nakon spomenute utakmice protiv Greuther Furtha Haaland se na neki način oprostio od navijača. Otrčao je krug, mahao svima. Dugo je trajao taj njegov oproštaj od svake tribine.

Neki tvrde da se opraštao od navijača za ovu godinu, ali je sve nekako izgledalo kao da se priprema na odlazak u zimskom prijelaznom roku.

Žele ga svi, United postao favorit

A nema tko ga ne želi - Chelsea, Manchester United, Real, Barcelona, Manchester City… Svi znamo kako je zbog velikih potraživanja propao prošloljetni transfer u Chelsea, koji je potom doveo Romelua Lukakua. No Belgijac se nije proslavio na Stamford Bridgeu i Roman Abramovič bi mogao dati zeleno svjetlo za megatransfer.

Transfer u Barcelonu nije realan, u Realu bi ga rado vidjeli, ali ne u sljedećoj godini, kada im je prva meta Kylian Mbappe. Čini se kako Manchester City polako ispada iz utrke, ali se dolaskom Ralfa Rangnicka kao najozbiljniji kandidat za dovođenja Norvežanina prometnuo Manchester United.

Prema mnogim vijestima koje se vežu za Haalandov transfer, ljeto je realniji termin njegova odlaska iz Dortmunda, no možda se Haaland pozdravio s navijačima za svaki slučaj. Nikad ne znaš što prijelazni rok donosi, a bilo bi mu žao da nije imao emotivni trenutak s tribinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider