Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će igrača za Vatrene

Neki novi klinci: Nema straha za hrvatski nogomet, rađa se nova sjajna generacija

Na Bišćanovom popisu su se opet pronašli igrači koji su se već ozbiljno etablirali, poput Stipe Biuka, Bartola Franjića, Roka Šimića i Marka Bulata, a pored njih nadiru novi talenti.

I dok je u A reprezentaciji rujanski ciklus, a posebno utakmica protiv Slovenije, donijela potvrdu da je generacija srednje mladih nogometaša spremna preuzeti glavne uloge, u HNL-u se krajem sezone i početkom ove, isprofilirala čitava jedna generacije nogometaša koji već ozbiljno potvrđuju svoj talent.

Takvi su, primjerice, Lukas Kačavenda i Antonio Marin, a obojicu je prošle sezone u Lokomotivi trenirao Jerko Leko, današnji trener Jaruna, prve momčadi u Drugoj HNL.

"Marin je došao u Lokomotivu da oživi karijere, napravio je neki klik da hoće uspjeti kad se vratio. U Šibeniku je to pokazao i raste iz utakmice u utakmicu. Kačavenda ima tu nevjerojatnu energiju, nikad ne odustaje, on je ona radna osmica koja može igrati i prema gore", istaknuo je Leko u Dnevniku Nove TV.

Kačavenda je s 18 godine neizostavni član uspješne Lokomotive i ove sezone zabio je jedan pogodak. Marin kao 20-godišnjak pak na svome kontu već četiri pogotka, a ovo je sezona u kojoj bi svoj veliki talent mogao još dodatno potvrditi i 16-godišnji Lovro Zvonarek.

Leko: U Hajduku, Dinamu i ostalim klubovima ima dosta klinaca zbog kojih ćemo se veseliti

Prošle je sezone postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a sa samo 16 godina i 14 dana, a već ga je za 2 milijuna eura kupio njemački div Bayern, ali će do kraja sezone igrati za Slaven.

"Četiri godine sam bio u juniorima Lokomotive, prošao sam dosta terena u drugim klubovima, protiv Hajduka i Dinama, i mogu reći da ima tu dosta klinaca zbog kojih ćemo se opet moći veseliti nekoj novoj brončanoj ili srebrnoj medalji", izjavio je Leko.

Ono što je još najzanimljivije, na današnjem popisu mlade reprezentacije Igora Bišćana, opet su se pronašli igrači koji su se već ozbiljno etablirali poput Boška Šutala, Davida Čolinu, Bartola Franjića, Marka Bulata, Stipe Biuka, Marina Ljubičića i Roka Šimića.

Velika većina njih s 20,21 godinom ili u slučaju Hajdukovog Marina Ljubičića ili Stipe Biuka s tek 18, odnosno 19 godina daju posebnu kvalitetu HNL-u.

A uz njih su tu još i mladi Hrvati koji su rođeni u inozemstvu, a sada svoju kvalitetu potvrđuju u velikim inozmenim klubovima poput Luke Sučića.

Bišćan: Sučić je vrhunski playmaker već sad

"Kod mene nikad nije bilo dvojbe. Uvijek sam želio igrati za Hrvatsku. Moja odluka je uvijek bila Hrvatska. Austrija je pritiskala non stop, ali nisu imali šanse", izjavio je Sučić.

I njega je izbornik Bišćan očekivano pozvao za utakmice u listopadu.

"Vrhunski playmaker. Za ovaj uzrast već sad vrhunski, a i nadamo se da će biti vrhunski i za A selekciju."

A još tu tek nadolaze 18-godišnjaci Niko Rak iz Šibenika i Dinamov Martin Baturina koji je minulog vikenda, u prvoj utakmici u početnom sastavu Dinama, odmah i asistirao za prvi gol svoje momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider