Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki talent

Nekada je igrao s Modrićem u Tottenhamu, a sada je potpisao za hrvatskog četvrtoligaša

Prije 11 godina se pridružio Tottenhamu kao velika nada hrvatskog nogometa.

Tomislav Gomelt u dresu Rijeke (Foto: Matija Djanjesic/Cropix)

Tomislav Gomelt slovio je kao jedan od najvećih talenata Hrvatske. Svoju kvalitetu pokazao je u mlađim kategorijama Segeste, potom NK Zagreba i HAŠK-a.

Njegove igre na poziciji zadnje veznog plijenile su pozornost skauta diljem Europe, a 2012. godine otkupio ga je Tottenham na inzistiranje Harryja Redknappa koji je uvijek posebno cijenio hrvatske igrače.

Nicolo Fagiolia Nogometaš Juventusa optužen za klađenje: Traje velika istraga divider

Sisčanin je dijelio svlačionicu s Lukom Modrićem, ali i drugim zvijezdama poput Garetha Balea, Williama Gallasa, Huga Llorisa, Kyla Walkera i Harryja Kanea.

Igrao u osam europskih liga

No, iako je trebao naslijediti Luku Modrića u Spursima, Gomelt nikada nije zaigrao za prvu momčad londonskog kluba. Nakon promoviranja u prvu momčad slijedile su posudbe u Espanyol, Royal Antwerp i Bari koji je 2015. godine otkupio njegov ugovor od Tottenhama.

Lista klubova za koje je Gomlet igrao u karijeri poprilično je duga, a rijetko se negdje zadržao više od godinu dana. Poslije Barija slijedila je posudba u Cluj, u hrvatski nogomet, prvi puta pokušao se vratiti preko Rijeke koja ga je otkupila u šampionskoj sezoni.

No, već iduće godine slijedila je nova posudba u španjolskog drugoligaša Lorcu, potom prodaja u rumunjski Dinamo, Crotone, nizozemski Den Haag, latvijsku Sudovu.

Luka Modrić Tko sudi Vatrenima? Nedavno se jedva spasio u kaosu, a Mourinho ga ne može smisliti divider

Drugi pokušaj povratka u hrvatski nogomet dogodio se ovog ljeta. Potpisao je za Rudeš, no ta suradnja brzo je prekinuta.

Nakon godina lutanja po raznim europskim ligama Gomelt se odlučio u 29. godini vratiti u klub gdje je sve i počelo, u Segestu iz Siska.
 

Segesta se natječe u četvrtom rangu hrvatskog nogometa te je trenutno vodeća na tablici s 23 boda u 9 odigranih kola, a akvizicija Gomelta sigurno će im povećati šanse za promociju u viši rang natjecanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider