Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveća kriza u HNL-u

Ne stišava se bura oko Hajduka: ''Naravno da imamo odgovornost''

Ne stišava se bura oko smjene trenera u Hajduku. Usred novih izbora, smijenjen je trener koji je postavljen prije manje od tri mjeseca. Hajduk je u najvećoj rezultatskoj krizi u povijesti HNL-a, pa su kritike prema vođenju kluba sve glasnije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća kriza i najnovija smjena potakla je nove kritike modela upravljanja Hajdukom. Jedan od najžešćih kritičara udruge "Naš Hajduk", koja provodi izbore, je Igor Štimac. Danas nije htio pred kameru, kaže da je zasad rekao to što ima na Facebooku.

"Sad čekamo odlazak Nadzornog odbora na čija mjesta će doći još gorih sedam "odabranih". Vaše poimanje funkcioniranja modernog Hajduka treba tekstualno ovjekovječiti kako bi svi budući naraštaji imali mogućnost saznati na vrijeme kako je najlakše uništiti ono što voliš", napisao je Štiamc na svom Facebook profilu.

Istina, pod Štimcem je osvojen zadnji naslov prvaka. Ali klub je ubrzo odjurio prema bankrotu i morao se spašavati preoblikovanjem.

I stoga u udruzi "Naš Hajduk" Štimca i slične kritičare drže kompromitiranima:

"Njima ostavljamo da svoju sposobnost ostvare gdje god misle da mogu. Ali u Hajduk neće sigurno, jer Hajduk je klub svojih navijača i do sportskih rezultata će doći na jedan pošten način na ponos svih svojih navijača."

Ali ostaje i činjenica da su od prvih demokratskih izbora u Hajduku - od prije sedam godina - promijenjena čak tri predsjednika i devet trenera.

"Hajduk je za mene bio i ostao veliko ime, ali mislim da je izgubio sve svoje kriterije. Mislim da jednostavno Hajduk je puno velik klub da bi se neki ljudi igrali njime", rekao je bivši trener Zoran Vulić.

Aktualna uprava verbalno prihvaća odgovornost za posljednje pogreške i smjene.

"Naravno da imamo odgovornost i nosimo je svaki dan", izjavio je predsjednik Huljaj.

"Greške su dio posla i ja sam tu prvi koji će to priznati, ali sam također tu i da neke stvari popravim", rekao je sportski direktor Saša Bjelanović.

Hajduk ide dalje opet s novim trenerom, ali on nije čudotvorac.

"Mislim da je ovo jedno...zbog toga sam vjerojatno ja i doveden...jedno tranzicijsko razdoblje, a to je da bude nekakva baza ipak domaćih igrača. Ali kažem, to je jedan vrlo složen proces", poručio je Siniša Oreščanin.

Tranzicijsko razdoblje. Složen proces. Novi trener drugo nije ni mogao reći. Ali, sedam godina nakon prvih izbora, navijače opet treba uvjeravati da "duga cesta" vodi prema pravom cilju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider