Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrači bježali s terena

Slavio poput Messija i izazvao kaos: Navijači prekinuli veliki francuski derbi

Nabil Fekir dotukao je velike rivale golom za 5:0 i onda napravio potez koji je rezultirao prekidom utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica Saint-Etiennea i Lyona odigrana u nedjelju opravdala je renome velikog francuskog derbija. Susret je obilježila visoka gostujuća pobjeda Lyona koji je slavio s 5:0, ali i upad domaćih navijača na teren u 85. minuti zbog kojeg je utakmica prekinuta na 20 minuta.

Kaos je izazvao strijelac petog pogotka Nabil Fekir koji je isprovocirao navijače pokazavši im dres u stilu Lea Messija. Razjarena masa upala je na teren, a u velikom broju pojavila se i interventna policija.

Igrači su pobjegli u svlačionicu, a preostalih nekoliko minuta odigrano je pred praznim tribinama Stade Geoffroy-Guicharda.

''Sramotno je to što je napravio. Cilj je pobijediti, nema smisla provocirati. Morate znati ostati skromni. Nije to smio učiniti'', kritizirao je potez svog igrača trener Lyona Bruno Gemesio.

''Slavio sam na taj način, ali nisam mislio ništa loše. Možda to nije najbolji potez pri vodstvu 5:0, ali to je nogomet i to slavlje dodalo je malo začina. Nije bilo potrebe za takvom reakcijom, no ne žalim zbog tog poteza'', rekao je nakon utakmice Fekir.

Osim ovog prekida, sudac je u prvom poluvremenu dva puta prekinuo utakmicu zbog bakljade domaćih navijača. Na derbiju Saint-Etiennea i Lyona problema je bilo i prošle sezone kada je Saint-Etienne kažnjen utakmicom pred praznim tribinama. Saint-Etienne nakon ovog incidenta sigurno očekuje nova kazna, ali nekažnjeno se vjerojatno neće provući ni Fekir.

Lyon je ovom pobjedom stigao do 25. boda i povratka na treće mjesto koje je privremeno držao Marseille. Saint-Etienne drži šesto mjesto s 18 bodova. Osim dvostrukog strijelca Fekira, zabili su Memphis Depay, Mariano Diaz i Bertrand Traore.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider