Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve zbog suđenja

Navijači Osijeka spremni za drastičan potez: Velika većina bi podržala da njihov klub uskrati domaćinstvo Vatrenima

Klub navijača Osijeka ne želi reprezentaciju na Opus Areni.

Domagoj Vida na Gradskom vrtu (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Pred Vatrenima su važni susreti protiv Latvije doma i Armenije u gostima. Sve uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Dok se reprezentacija priprema za te utakmice, u Osijeku su pokrenuli akciju da se utakmica protiv Turske 12. listopada ne igra na Opus Areni.

Bio bi to pravi praznik nogometa za sve Slavonce, reprezentacija je uvijek sjajno dočekana u tom dijelu Hrvatske, no navijači Osijeka su nezadovoljni suđenjem na utakmici protiv Dinama i zbog toga žele da se HNS-u zatvore vrata stadiona. Zbog spornih odluka čak je i Bruno Marić pričao pred novinarima.

Klub navijača Bijelo-plavi oglasio se priopćenjem.

''Ponukani sramotno tendencioznim suđenjem na posljednjoj utakmici našeg NK Osijeka protiv GNK Dinamo na Opus Areni, osjećamo dužnost stati u zaštitu našeg Kluba! Politika KNBP nikada nije bila miješanje i utjecanje na sportsku politiku Kluba, ali jest reagiranje kada se Klubu nanosi nedvojbena šteta što smatramo da je ovdje slučaj. Kap koja je prelila čašu je pressica predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića, a na kojoj je komentirajući drugi kazneni udarac za GNK Dinamo izjavio, citiramo, "domaći ga je udario po listu i butini", iako niti jedna dostupna snimka to ne otkriva. Kako se VAR aktivira u slučaju nedvojbene pogreške terenskog suca, PRETPOSTAVKA udarca sigurno ne spada u domenu NEDVOJBENOG.

Shodno tome, izražavamo punu podršku klupskom priopćenju (https://bit.ly/3sCk8zo) upućenom HNS-u i spremni smo kao Klub navijača koji broji više od 700 članova podržati i drastičnije metode iskazivanja nezadovoljstva. U anketi provedenoj među našim članovima na komunikacijskom kanalu, njih 86% izjasnilo se da bi podržalo odluku Kluba da otkaže domaćinstvo hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u utakmici protiv Turske, 12. listopada. Hrvatska nogometna reprezentacija oduvijek ima i imat će podršku ogromne većine Osječana i Slavonaca, pa tako i članova KNBP, ali strukturama koje se prema našem Klubu već godinama ponašaju maćehinski jednom i za sva vremena valja reći DOSTA! Pa ako treba, i na ovakav način...''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider