Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
euforija pred derbi

Navijači Hajduka u par sati kupili sve ulaznice za Maksimir, ali stigla je i nova kazna na Poljud

U nedjelju nas čeka najveći hrvatski derbi na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 U nedjelju od 17:30 čeka nas najveći derbi hrvatskog nogometa. Dinamo dočekuje Hajduk, a za taj dvoboj veliki je interes navijača splitskog kluba.

Dinamo je poslao na Poljud 2400 ulaznica za južnu tribinu, a Hajduk je to rasprodao u samo par sati od početka prodaje na Poljudu.

Stigle nove kazne

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer objavio je kazne za utakmice 17. kola Prve HNL.

gol expired Osijek se nakon boljeg izvođenja penala protiv Slavena plasirao u polufinale divider

"HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Istra 1961. Na sjevernom djelu tribine, gdje su bili smješteni domaći navijači (Torcida), njih oko tisuću, evidentirane su sljedeće situacije u kojima su korištena pirotehnička sredstva: u 28. minuti zapaljena je jedna bengalka koja je dogorjela na tribinama, u 60. minuti zapaljeno je 19 bengalki i jedna petarda koje su dogorjele na tribinama, u 64. minuti zapaljeno je sedam dimnih baklji, a u 66. minuti jedna dimna baklja i sve su dogorjele na tribinama", stoji u priopćenju.

Kažnjeni su Dinamo, Osijek i Šibenik

"NK Osijek kažnjen je s 30.000 kuna zbog diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Lokomotiva. Navijači Osijeka na zapadnoj tribini u 32. i 57. minuti skandirali su "Pajaču, cigane!”. Navijači Osijeka s iste tribine su u 33. i 42. minuti sucima skandirali "Cigani, cigani!”.

gol expired Velika drama u Maksimiru: Rijeka šokirala Modre i plasirala se u polufinale Hrvatskog kupa divider

"GNK Dinamo kažnjen je s 8000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo. Gostujuća navijačka skupina (BBB), smještena na istočnoj tribini (341 pripadnik) od 58. do 60. minute zapalila je šest baklji, od kojih su tri bačene na teren za igru, zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute dok su ostale baklje bačene na prostor ispred iste tribine."

"HNK Šibenik kažnjen je sa 6000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo. Domaća navijačka skupina Funcuti, smještena na južnom dijelu zapadne tribine (30 pripadnika) u 21. minuti zapalila je dvije baklje, od kojih je jedna bačena na ograđeni prostor unutar iste tribine dok je druga dogorjela na istoj tribini"

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider