Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je gorjelo

Mourinho i službeno postao novi trener Livakovićevom Fenerbahčeu, priredili su mu spektakularan doček

Svečano potpisivanje ugovora s trofejnim portugalskim trenerom priređeno je na Fenerovom stadionu pred tisućama navijača koji su klicali njegovo ime i pjevali navijačke pjesme.

Galerija Jose Mourinho Jose Mourinho Jose Mourinho +1 Jose Mourinho

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho (61) u nedjelju je doživio spektakularan doček na stadionu Ulker u Istanbulu, gdje je predstavljen kao novi trener Fenerbahčea pred tisućama oduševljenih navijača.

"Special One", kako je Portugalčev nadimak iz dana kad je vodio Chelsea, a koji si je sam nadjenuo, bio je bez angažmana od siječnja, kad je dobio otkaz u Romi.

Svečano potpisivanje ugovora s trofejnim portugalskim trenerom priređeno je na Fenerovom stadionu pred tisućama navijača koji su klicali njegovo ime i pjevali navijačke pjesme.

"Od ovog trenutka ovaj dres je moja koža"

"Inače se trenera voli nakon pobjeda, u ovom slučaju ja tu ljubav osjećam već sada i to je za mene velika odgovornost koju osjećam. Obećavam vam da od ovog trenutka pripadam ovoj obitelji, ovaj dres je moja koža", rekao je Mourinho u obraćanju navijačima mašući dresom Fenerbahčea.

"Od trenutka kada sam upoznao predsjednika Alija Koca i shvatio njegove ideje i projekte, želio sam igrati za vas, želim biti trener svih vas... Od trenutka kada sam potpisao ugovor, vaši snovi su sada i moji snovi", dodao je Mourinho.

"Želim dobrodošlicu našem treneru Mourinhu u ime naših navijača. On je jedan od najboljih trenera u povijesti svjetskog nogometa. Siguran sam da će biti pobjednički trener ovdje, kao što je bio u drugim klubovima u prošlosti", uzvratio je komplimentima predsjednik Fenerbahčea Ali Koc.

Mourinho će zamijeniti Turčina Ismaila Kartala, s kojim se Fenerbahče razišao u petak, nakon samo jednog poraza u prvenstvu prošle sezone. Momčad je bila u neizvjesnoj utrci za naslov s Galatasarayem, ali šest remija su se pokazala skupim, jer su njihovi najveći suparnici završili na prvom mjestu s tri boda više.

Mourinho, koji je osvajao trofeje s klubovima kao što su Porto, Chelsea, Inter Milano, Real Madrid i Manchester United, imat će zadatak pomoći Fenerbahčeu da osvoji svoj prvi naslov prvaka od 2014.

Detalji Mourinhova ugovora s Fenerbahčeom nisu otkriveni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider