Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strah od sukoba ili?

Talijanska policija zabranila Nijemcima dolazak u Napulj, oni poludjeli: "To je neprihvatljivo"

Navijači obje momčadi sukobili su se uoči prve utakmice u Frankfurtu, a policija je tu utakmicu označila kao visokorizičnu.

Navijači Frankfurta (Foto: Afp)

Navijačima Eintracht Frankfurta neće biti dopušteno prisustvovati uzvratnoj utakmici Lige prvaka u Napulju sljedeći tjedan, a talijansko ministarstvo unutarnjih poslova planira zaustaviti bilo kakvu prodaju gostujućim gledateljima, priopćio je u utorak bundesligaški klub.

Frankfurt, koji je izgubio prvu utakmicu u Njemačkoj s 2:0, očekivao je nešto manje od 3.000 navijača na stadionu Napolija u uzvratu.

"Eintracht Frankfurt jučer je kasno navečer obaviješten od UEFA-e da će talijansko ministarstvo unutarnjih poslova danas izdati uredbu kojom se talijanskom klubu Napoli zabranjuje prodaja ulaznica navijačima Eintracht Frankfurta za uzvratnu utakmicu 15. ožujka", stoji u priopćenju kluba.

"Ovo će uključivati cijeli kontingent gostujućih navijača od 2700 uključujući 2400 u sektoru gostujućih navijača, za koji je Eintracht imao pravo."

Navijači obje momčadi sukobili su se uoči prve utakmice u Frankfurtu, a policija je tu utakmicu označila kao visokorizičnu.

Odluka je razljutila Eintracht čiji je izvršni direktor to vidio kao uplitanje sigurnosnih vlasti i rekao da bi to moglo predstavljati opasan presedan.

"To je ozbiljno i neprihvatljivo uplitanje talijanskih sigurnosnih vlasti u organizaciju i kulturu europskih klupskih natjecanja", rekao je za Reuters Axel Hellmann, izvršni direktor Eintrachta koji je trenutno i izvršni direktor Bundeslige.

"To je poput priznanja talijanske države da se ne vidi u poziciji da sigurno izvede utakmicu Lige prvaka s 2500 gostujućih navijača, utakmicu za koju se znalo već nekoliko mjeseci. Osim ako su drugi interesi ovdje igrali ulogu."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider