Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Navijači Dinama ljutiti, Bišćan razočaran: Ivanušec odlazi, Modri u Ateni spašavaju trenera i menadžment

Dinamo s bremenitim remijem protiv Gorice odlazi na gostovanje u Atenu protiv AEK-a u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka…

Igor Bišćan (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Novi kiks Dinama u Maksimiru i glavobolje za Igora Bišćana uoči važnog gostovanja u Ateni u 3. pretkolu Lige prvaka.

Dinamo - Gorica Gorica iznenadila Dinamo u Maksimiru: Gosti propustili kazniti Modre, Banić obranio zicer Baturini divider

Modri su iznenađujuće remizirali s Goricom u 3. kolu HNL-a i od mogućih devet bodova na kontu imaju samo četiri. To je već znak za laganu uzbunu u Maksimiru.

Uglavnom, sasvim dovoljno da se još žustrije počnu rojiti sumnje među navijačima zagrebačkog kluba. Gdje god se okrenete, pljušte kritike, a na društvenim mrežama traje prava lavina. Dok Modri drukeri iskazuju ljutnju, rivali cvjetaju.

Nemali broj skeptičnih modrih drukera bilo je i prije početka sezone; bilo zbog toga što jednostavno nisu vjerovali u Bišćanov i Šimićev projekt i oklijevajuću politiku pojačavanja momčadi ili zbog upravljačke krize koja drma maksimirski klub već mjesecima, a sada su došli na štih.

Je li ovo znak da je kucnuo trenutak za Hajduk, Osijek ili Rijeku?

Sugerira li ovako loš početak prvenstva veću krizu aktualnog prvaka i je li doista kucnuo trenutak za Hajduk, Osijek ili Rijeku? Ako u jednadžbu ubacimo i mogućnost da će Modri ovog ljeta ostati bez jednog, dvojice ili možda trojice ključnih igrača, cijela priča dobiva još ozbiljniji kontekst i navlači veću brigu u Plave salone.

Već nakon poraza od Hajduka u prvoj kolu u Plavom salonima zavladalo je veliko razočarenje, a golim oko mogao se zamijetiti i lagani nemir. Kakvi osjećaji prevladavaju nakon remija s Goricom, možemo samo zamisliti. Govor tijela Dinamovih nogometaša pokazivao je da su utučeni.

Slaven Belupo - Rudeš Nova golijada u HNL-u: Slaven Belupo na svom stadionu do pobjede protiv Rudeša divider

Razočarenje nije krio ni Bišćan koji je priznao da nije zadovoljan. Odlučio je Luku Ivanušeca ostaviti na klupi, valjda u namjeri da ga odmori za okršaj s AEK-om, ali i da mu razbistri glavu od transfernih spekulacija. Odlazak u Feyenoord doima se sve izvjesnijim, a koliko će nedostajati Dinamu, najbolje pokazuje utakmica protiv Gorice. Do njegova ulaska Dinamo je bio prilično sterilan i neopasan. Bišćan je praktički potvrdio da Ivanušec odlazi.

Bišćan priznaje da nije dobro

"Puno ovisimo o njemu, sigurno će nam nedostajati. Lakše nam je igrati kad je on tu, puno smo opasniji. U prvom dijelu izgledali smo bezopasno, nije bilo energije. Nije lako, poklopila su se i ta dugačka putovanja, ali znali smo da nas to čeka", kazao je Bišćan nakon utakmice i opet podsjetio da mu trebaju pojačanja.

Vidi se da je razočaran po tom pitanju. Očito je očekivao da će ih dobiti na vrijeme, a pojačanja još nisu stigla. Igrači koji su došli zasad su tek prinove, nemaju potrebne reference da ih na neviđeno proglašavamo pojačanjima, tek se moraju pokazati.

"Nije nimalo dobro, naravno da to nismo očekivali, ali to je realnost. Bodovni učinak daleko je od Dinamovih standarda. I dalje će nam biti teško jer nedostaje još pokoji igrač da imamo širinu i pobjeđujemo u HNL-u. Bit će još takvih utakmica", kazao je Bišćan i konstatirao da je AEK nezgodna momčad.

Modri u Ateni spašavaju trenera i menadžment

„Čeka nas teška utakmica u Ateni“, najavio je Dinamov trener kojem će rezultat protiv AEK-a možda i odrediti budućnost na klupi maksimirskog kluba.

Znamo svi kako to ide u Dinamu, podbačaji se ne trpe, nikada nije bilo previše strpljenja ako bi se zaredalo s lošim rezultatima. Situacija nije laka, ali ova Dinamova momčad puno je puta pokazala da zna igrati pod pritiskom i izvući se iz škripca.

Činjenica jest da je sada situacija drukčija, da oko najboljih igrača lebdi to breme transfera, a da upravljačka klima sugerira neizvjesnost u bliskoj budućnosti.

No Modri imaju puno iskustva, kvaliteta ne može ispariti preko noći i zasigurno su kadri već u Ateni vratiti se u pobjednički kolosijek. Za Bišćana i cijeli menadžment ta je utakmica od velike, možda i presudne važnosti za uspjeh cijelog projekta. Nije pretjerano reći da Modri u Ateni spašavaju Bišćana i Šimića. Na muci se poznaju junaci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider