Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već od ove sezone

Novi iskorak u korištenju VAR tehnologije: Navijači konačno dolaze na svoje

Navijači koji će uživo na stadionu gledati polufinala i finale FA Cupa možda će svjedočiti pregledavanju VAR odluke na velikom ekranu.

Upotreba VAR-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Navijači u Engleskoj konačno dolaze na svoje kada je VAR (video assistant referee) u pitanju. Već od ovosezonskog polufinala FA Cupa navijači će na stadionu moći vidjeti ponovljenu snimku koju pregledavaju suci u VAR kućici, ukoliko odluka bude promijenjena.

Znači, u slučaju da naknadno sudac dosudi kazneni udarac za Manchester City, navijači će na velikom ekranu moći vidjeti ponovljenu snimku, iz nekoliko kuteva, koja bi trebala biti dokaz zašto je dosuđen kazneni udarac. Jasno i transparentno.

Potreba se javila nakon brojnih pritužbi navijača da im nije jasno zbog čega je neka odluka promijenjena. Savez je odlučio reagirati i testirati prikazivanje snimke na velikom ekranu.

"FA Cup je vodeće natjecanje za testiranje VAR-a u Engleskoj i ovo je idući korak u razvoju", rekao je Andy Ambler, jedan od direktora Engleskog saveza.

U subotu na Wembleyju Manchester City igra polufinale protiv Brightona, a dan kasnije Watford protiv Wolvesa. Finale je na rasporedu 18. svibnja i također će imati VAR u upotrebi.

Tehnologija će se početi koristiti u Premierligi od iduće sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider