Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otkrio najveći problem bijelih

Carrillov Hajduk zasada bez napretka: Nova provjera slijedi u Zaprešiću

U petak se nakon reprezentativne stanke nastavlja domaće prvenstvo, a otvaraju ga Inter i Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 10 dana reprezentativnih uzbuđenja, nogometna javnost okreće se uzbudljivom nastavku HNL-a. Sutra nas očekuje otvaranje 26. kola utakmicom između Intera i Hajduka. Za splitske Bijele ona dolazi gotovo 4 mjeseca nakon dolaska španjolskog trenera Joana Carrilla, a njegov dosadašnji učinak ne sugerira da je donio napredak koji je najvaljivao.

U gotovo 120 dana od dolaska Joana Carrilla, Hajdukovci su rijetko travnjak napuštali zadovoljni rezultatom. A sada slijedi novo gostovanje, kod Intera.

"Inter je opasna momčad, pogotovo kada igra na svom terenu. Pregledao sam se njihove posljednje utakmice i to je moj zaključak jer su se s tim suočile sve momčadi koje gostovale tamo. Bit će to teška utakmica", rekao je trener Carrillo.

U posljednje vrijeme to doista i jest redovito bilo teško gostovanje za Bijele. U posljednjih 5 utakmica imaju omjer od 1 pobjede i 4 remija.

"Većinu golova zabijaju iz prekida ili tranzicije. Trebamo intezivnost i koncentraciju", smatra Carrillo.

A kritičari će reći: toga, ali i ostalih važnijih stvari za igru jedne nogometne momčadi redovito nedostaje kada je Carrillov Hajduk u pitanju.

Pravi rezultatski kontinuitet još nije ostvaren. U 7 službenih utakmica pod Španjolcem, Hajduk je ubilježio 2 pobjede, 3 remija i 2 poraza.

To znači da Carrillo osvaja 42% bodova. Zanimljivo, baš kao i Damir Burić u svojih prvih 7 utakmica, dok je najbolje otvaranje mandata imao Slovenac Pušnik sa 76% uspješnosti.

"Analizirali smo ono što smo do sada učinili i zaključili smo da ne možemo biti zadovoljni načinom na koji igramo u gostima. Mislim da je moja momčad na visokoj tehničkoj i fizičkoj razini, ali moramo poraditi na psihološkom aspektu", smatra trener Hajduka.

I zato Carrillo, kako kaže, jedva čeka utakmicu s Interom da vidi koliko je njegova momčad napredovala za vrijeme reprezentativne stanke. Uvjerni smo, isto to jednako željno iščekuju i navijači Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider