Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
javljanje iz splita

Buran dan na Poljudu: Naš Hajduk izrazio nezadovoljstvo Brbićem, salve kritika i pitanja

Šest sati trajala je skupština na kojoj su dioničari Hajduka imali puno pitanja za Upravo i Nadzorni odbor.

Stipe Antonijević (Foto: GOL.hr)

Uoči Jadranskog derbija s Rijekom, u Hajduku je održana maratonska skupština na kojoj su dioničari Hajduka imali priliku postaviti goruća pitanja čelnim ljudima kluba i Nadzornom odboru.

Skupština je trajala duže od šest sati, što najbolje pokazuje na koliko su pitanja čelni ljudi Hajduka morali odgovoriti.

Odmah na startu pozornost je ukrao novoizbrani predsjednik Torcide koji je s da i ne pitanjima suočio i predsjednika uprave Marina Brbića i predsjednika nadzornog odbora Benjamina Perasovića.

Salve kritika

Pitanja su se odnosila na temu - vodi li ulica klub i je li ikada itko iz Torcide i udruge Naš Hajduk pokušao utjecati na odluke uprave i nadzornog odbora, na što su i Brbić i Perasović odgovorili negativno, nakon čega su zamoljeni da se ubuduće onda oštrije reagira na takve napise u javnosti.

Potom su uslijedile salve kritika ne samo zbog rezultatskih posrtaja u posljednjih godinu i pol već i zbog primjerice odnosa s HNS-om, u kojem je prema Našem Hajduku klub ispao naivan u pregovorima.

gol expired Ludi Jadranski derbi: Rijeka u 93. minuti zabila za pobjedu i ostala u igri za Ligu prvaka! divider

Prigovorilo se i Marinu Brbiću zašto u svečanu ložu pušta pravomoćno osuđene ljude iz HNS-a, na što je predsjednik Hajduka odgovorio kako nije ni njima drago kada dođu, citiram - takve spodobe u ložu, ali da Hajduk ima obveze ustupiti određeni broj mjesta predstavnicima Saveza.

Bilo je još jako puno tema i informacija poput one da su troškovi plaća igrača povećani za četvrtinu u odnosu na prošlu sezonu, no na kraju je možda i najbitnija informacija da vlasnik četvrtine dionica kluba - Naš Hajduk nije dao Marinu Brbiću razrješnicu za prošlu godinu, odnosno na taj je način pokazao nezadovoljstvo radom uprave u 2019.

Burna uvertira u Jadranski derbi

Formalno, takav potez nema mogućnost da nešto promijeni, ali poruka je to koja bi mogla utjecati na odluku Marina Brbića hoće li povući ostavku ili otići iz kluba. Naš Hajduk nakon skupštine o svemu se oglasio i porukom na Facebooku.

Buran je tako bio uvod u dan na Poljudu koji će završiti Jadranskim derbijem protiv Rijeke.

Utakmica je to koja nema preveliki rezultatski značaj, jer oba kluba već su osigurala plasman u kvalifikacije za Europsku Ligu, ali nema sumnje da nakon pobjede protiv Dinama Hajduk želi zajahati na valu pozitive i na najbolji mogući način privesti sezonu kraju, jer iduća podsjetimo starta već dva tjedna nakon završetka tekuće, a Hajduku u ovom trenutku ako čega treba - treba pozitive.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider