Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je oduševio

Junak velike pobjede protiv Francuske na korak od transfera života?

Ivica Ivušić oduševio obranama u dvoboju 4. kola Lige nacija između Francuske i Hrvatske u Parizu.

Ivica Ivušić, Josip Šutalo i Martin Erlić (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila Francusku s 1:0 u srazu četvrtog kola elitne skupine A1 Lige nacija u Parizu i tako stigla do prve povijesne pobjede protiv Tricolora.

Neočekivanom ozljedom pouzdanog Dominika Livakovića, vratar Osijeka Ivica Ivušić krenuo je od prve minute na Stade de Franceu i oduševio svekoliku nogometnu javnost s nekoliko sjajnih intervencija, a posebno vrijedi izdvojiti jednu s kraja utakmice.

Bilo je još samo 20 sekundi do isteka sudačkog dodatka od četiri minute, kad je Kinsgley Coman ubacio loptu prema Karimu Benzemi. Njega je čuvao stoper Dinama, koji ovim putem nije najbolje reagirao te je umjesto u korner poslao loptu prema vlastitoj mreži.

No, spreman na sve bio je Ivušić koji se ispružio i izvukao tu loptu, pokazavši ogromnu koncentraciju i u završnim trenucima utakmice.

Napoli traži vratara

A čini se da njegova sjajna predstava u kockastom dresu nije prošla ispod radara brojim skautima koji su pratili dvoboj Lige nacije u Parizu.

Tako talijanski Tuttosport piše da Napoli traži zamjenu za prvog vratara Davida Ospinu kojem istječe ugovor za 15 dana, a jedna od meta je vratar Osijeka i hrvatske nogometne reprezentacije.

gol expired Analiza: Ovo je Dalićev kadar za Katar? Oko koga je najveća frka, koga će prekrižiti, a tko još ima dobre šanse divider

Spominje se još ime talijanskog vratara Marca Sportiella kojem, također, uskoro istječe ugovor, ali čelnike Napolija brine njegovo neiskustvo.

Za kraj dodajmo da 27-godišnji Ivušić ima ugovor s Osijekom do ljeta 2025. godine, a popularna internetska stranica Transfermarkt cijeni ga na 4,5 milijuna eura.

Najbolji trenuci utakmice Francuska - Hrvatska

Tablica Serie A

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider