Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MELJU I DALJE

Napoli pregazio Eintracht i izborio svoje prvo četvrfinale Lige prvaka

Vrlo uvjerljivo slavio je Napoli u susretu protiv Eintrachta iz Frankfurta, postavši treći talijanski klub u četvrtfinalu Lige prvaka.

Igrači Napolija (Foto: Afp)

Nogometaši Napolija plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratnom dvoboju osmine finala nadigrali Eintracht iz Frankfurta, oni su u srijedu na svom terenu slavili s 3:0 (1:0) te tako potvrdili 2:0 uspjeh iz Frankfurta otprije 22 dana.

Dvostruki strijelac za Napoli bio je Victor Osimhen (45+2, 53), a konačni rezultat postavio je Piotr Zielinski (64-11m).

Osimhen i dalje nemilosrdno trpa

Uvjerljivo vodeći sastav talijanske lige je u vodstvo stigao u posljednjim sekundama prvog poluvremena, Zielinski je proigrao Politana na desnom krilu, uslijedio je precizan ubačaj na glavu Osimhena koji je sa šest metara lakoćom zatresao mrežu.

Nigerijski napadač je u 53. minuti dodao još jedan gol na svoj konto ubacivši loptu u nebranjenu mrežu iz velike blizine nakon lijepe akcije svojih suigrača Kvarackelije, Politana i Di Lorenza.

Sredinom nastavka poljski veznjak Zielinski izborio je kazneni udarac nakon što ga je prekršajem u 16-ercu zaustavio Sow, a onda se sam i prihvatio izvođenja najstrože kazne te bio precizan.

Kristijan Jakić igrao je za Eintracht od 74. minute, dok je Hrvoje Smočić ostao na klupi njemačkog sastava.

Napoli se tako pridružio Interu i Milanu koji su ranije izborili plasman u četvrtfinale pa će Italija biti zemlja s najviše predstavnika među posljednjih osam sufionika Lige prvaka ove sezone. Engleska je ostala na dva predstavnika (Chelsea, Manchester City), dok po jednog predstavnika imaju još Njemačka (Bayern), Portugal (Benfica) i Španjolska (Real Madrid).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider