Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stara dama u krizi

Napoli okrenuo Juventus i s maksimalnim učinkom drži čelnu poziciju

Napoli je pobijedio Juventus 2:1 u 3. kolu Serie A...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Napolija su u derbiju 3. kola Serie A kao domaćini svladali Juventus s 2-1 (0-1) te s maksimalnih devet bodova zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice.

Dvoboj je dobro počeo za oslabljene goste iz Torina, koji nisu mogli računati na gotovo pola momčadi, ali su u 10. minuti došli do prednosti pogotkom Španjolca Alvara Morate. U drugom poluvremenu je uslijedio preokret.

Matteo Politano je u 57. minuti izjednačio, a u 85. minuti je pobjedu Napolitancima donio Koulibaly, nakon velike pogreške talijanskom reprezentativca Moisea Keana, koji je nakon udarca iz kuta pred vratima Juventusa reagirao poput pravog napadača i glavom poslao loptu prema svom vrataru, a Koulibaly bio najbliži na odbijenoj lopti i poslao ju u mrežu za konačnih 2-1.

U prvoj utakmici 3. kola Venezia je slavila s 2-1 (1-0) na gostovanju kod Empolija te tako došla do prve pobjede otkako se vratila u elitni razred talijanskog nogometa. Veneziji je ovo bilo već treće gostovanje u novoj sezoni, a nakon uvodnih poraza kod Napolija i Udinesea, pobjedu u Empoliju povratniku u Serie A nakon 19 godina donijeli su Henry (13) i Okerke (68). Poraz Empolija je pred kraj utakmice ublažio Bajrami (89).

U subotu je na rasporedu još i dvoboj Atalanta - Fiorentina (20.45 sati).

Italija - 3. kolo:

Empoli - Venezia 1-2 (Bajrami 89 / Henry 13, Okerke 68)
Napoli Juventus 2-1 (Politano 57, Koulibaly 85 / Morata 10)
Atalanta - Fiorentina (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider