Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prošlo je godinu dana

VIDEO Za naježiti se: Pogledajte kako je Napoli odao počast Maradoni, nisu ga zaboravili ni najljući rivali

Prije godinu dana svijet je napustio jedan od najbolji u povijesti nogometa, Diego Maradona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoć su nogometaši River Platea slavili na domaćem terenu protiv Racinga u susretu 22. kola s uvjerljivih 4:0 i tako osvojili 36. naslov prvaka Argentine u svojoj povijesti.

Uoči utakmice strastveni navijači zaboravili su na vječito rivalstvo i odali počast čovjeku koji je imao status božanstva u Argentini, Diegu Maradoni koji je prije točno godinu dana umro u 61. godini života.

Iako je Maradona karijeru takoreći započeo, ali i završio u redovima njihovog najljućeg rivala, Boce Juniors, navijači Rivera imaju veliko poštovanje za jednog od najboljih u povijesti nogometa.

Za Argentinu koja je preživjela mnoge socijalne frustracije i nekoliko vojnih diktatura, El Diego je postao simbol nade i idol milijuna. Stoga niti ne čudi što je imao božanski status kod cijele nacije, bez obzira na to koji dres nosili ili za koji klub navijali.

Kako su navijači Rivera odali počast Maradoni možete vidjeti OVDJE.

Također, Napoli je na svojem Twitter profilu objavio emotivni video u kojem su odali počast Maradoni.

Prilikom njegovog dolaska u Napulj, okupilo se više od 75 tisuća navijača na dočeku. Bila je to ljubav na prvi pogled, a s Napolijem je osvojio dva naslova prvaka Italije, Kup UEFA, Kup Italije te Superkup.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider