Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"možemo igrati sa svima"

Napadač Dinama otkrio zašto je izabrao Švicarsku i zašto je Luka Modrić najbolji na svijetu

Mario Gavranović gostovao je u emisiji Nove TV IN Magazinu.

Mario Gavranović za IN Magazin

Pred nogometašima Dinama novi su europski izazovi. Navijači se vraćaju na tribine, što posebno veseli igrače. Napadač modrih Mario Gavranović otkrio je novinarki IN Magazina Dijani Kardum tko je u svlačionici zadužen za dobru atmosferu, kakvi su mu dojmovi sa Svjetskog prvenstvu u Rusiji gdje je igrao za Švicarsku, ali i zašto misli da je Luka Modrić najbolji svjetski nogometaš.

"Mi se nadamo da će biti što više ljudi, da će nas bodriti jer će nam trebati. Znamo da imamo jake protivnike, ali isto tako mislim da imamo i mi određenu kvalitetu i da možemo, ako odigramo našu utakmicu kako treba, da možemo s dobrim rezultatom otići kući".

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji Mario je igrao u dresu švicarske reprezentacije.

"Jako sam zadovoljan, sada zadnje dvje utakmice, dobili smo našu prvu utakmicu u Ligi nacija. Svjetsko prvenstvo sad je već neko vrijeme prošlo pa ne razmišljamo više o tome što je bilo. Prošli smo, bili smo u osminu finala, mogli smo još korak dalje, ali sve u svemu, mislim da Švicarska ima jako dobru reprezentaciju i da može i u budućnosti protiv velikih ekipa dobre rezultate imati".

Dobra motivacija im je, kaže, i povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Meni je mnogo drago bilo , kad smo svi eto uživali u tom velikom uspjehu koje je Hrvatska ostvarila u Rusiji i to pokazuje da i manje zemlje kao što su Hrvatska i Švicarska ili neka druga ako imaju određenu kvalitetu pa i malo sreće i to zajedništvo može ih odvući daleko".

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti predvodio je Luka Modrić, za kojeg je ovo godina iz snova. Proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva. A uvršten je među trojicu kandidata za FIFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša godine.

"Mislim da je zaslužio sa svime što je pokazao, ne samo u ovoj zadnjoj godini nego tijekom cijele karijere. Mislim da je zaslužio da dobije tu nagradu".

Mogao je Mario birati za koga će igrati. Na kraju je izabrao Švicarsku i nije požalio.

"Oni su bili iza mene što god ja odlučio, nisu mogli utjecati na moju odluku. Naravno da braća su više željela da ja igram za Hrvatsku, ali ja sam se na kraju odlučio za Švicarsku".

A Švicarci i Hrvati dosta se razlikuju, kaže. Hrvati su prilično otvoreni za razliku od Švicaraca.

"Mislim da sam po nekim stvarima više Hrvat, po nekim drugima sam više Švicarac. Ali sve u svemu što se tiče nogometa na kraju nisu velike razlike".

Odnos sa suigračima, prijateljstva koja se nastavljaju i izvan nogometa, je posebnost koje u Švicarskoj baš i nema. Sretan je kaže što je atmosfera u Dinamovoj svlačionici odlična.

"Mislim da su svi jako dobri dečki. Emir se voli zezat, možda Hajro je jedan od većih koji se voli zafrkavat. Ali inače su svi stvarno dobri dečki. Imamo dobru klapu i to je najvažnije".

Upravo je Hajro, kako zovu suigrača Izeta Hajrovića, najveći ljubitelj modnih krpica u Dinamovoj svlačionici. No moda ni drugima nije stran pojam.

"Malo se mora pratit. Volim i ja ali sigurno ne kao Hajro".

* Reci mi jel tebi supruga sugerira možda kad?

"Da često, ali ne slušam je".

* Zašto?

"Pa obučem ono što se meni sviđa".

Moglo bi se reći da je njega i suprugu Anitu na neki način povezala moda. Upoznali su se u Zürichu, u butiku u kojem je radila. U Hrvatskoj su se već dobro snašli.

"Ne pomažem joj baš puno, ali mislim da je ništa ne živcira kod mene. Makar se nadam".

* Snalazi li se Anita s nogometnim rječnikom?

"Naučila je. Sad smo već šest godina mi skupa, tako da je naučila dosta toga. Da li baš zna svako pravilo, ne vjerujem, ali zna dosta".

Dosta očekuju i Dinamovi navijači, a prvi ispit već je ovaj četvrtak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider