Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Guardiolin miljenik

Nakon teške ozljede umirovio se španjolski mađioničar s loptom

Sjajni španjolski nogometaš, 37-godišnji David Silva, objavio je službeno tijekom četvrtka kako zbog teške ozljede prijevremeno odlazi u nogometnu mirovinu.

David Silva i Lucas Vazquez (Foto: Afp)

Na pripremama svog kluba Real Sociedada David Silva je teško ozlijedio koljeno, dogodila mu se ruptura ligamenata, a s obzirom da je oporavak od takve ozljede težak i dugotrajan, Silva je odlučio već sada reći zbogom nogometu.

„Ovo je izuzetno tužan dan za mene. Opraštam se od nogometa kojem sam posvetio cijeli život. Na tom nogometnom putu sam upoznao mnoge sjajne ljude i mnogi od njih će mi nedostajati“, rekao je Silva opraštajući se od nogometa u kojem je ukupno odigrao 784 utakmice te pritom postigao 124 pogotka uz 154 asistencije.

U posljednja skoro dva desetljeća bio je jedan od najboljih svjetskih veznih igrača, a ujedno i jedan od ključnih članova španjolske reprezentacije koja je postala svjetski i dva puta europski prvak. Za reprezentaciju je skupio 125 nastupa te je postigao 35 pogodaka.

Karijeru je počeo u Valenciji, a potom je igrao za Eibar, Celtu, Manchester City i Real Sociedad. Pogotovo ostaju u pamćenju njegove sjajne igre u dresu Manchester Cityja s kojim je osvojio četiri naslova pobjednika Premier lige i dva FA kupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider