Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez potpore šukera

Nakon Rijeke i Gorica s Kinezima dogovorila moguću gradnju stadiona

Velika Gorcia mogla bi dobiti novi stadion kojeg će graditi Kinezi, ali daleko je to od konačnog dogovora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grad Velika Gorica, Nogometni savez Zagrebačke županije i kineska kompanija Z-Run WellTon Industry potpisali su memorandum kojim se definira okvir suradnje u kojoj bi kineska kompanija uložila u izgradnju stadiona, trening kampa i hotela do postojećeg stadiona prvoligaša Gorice.

''Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona, i rezultat toga je današnje potpisivanje Sporazuma. Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima i veseli me činjenica da se taj interes proširio i van naših granica te da poslovne namjere iskazuju strani investitori'',  izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

''Zahvaljujem partnerima iz Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) koji su posredovali kod našeg dolaska u Republiku Hrvatsku. Znamo da hrvatski nogometni navijači očekuju kvalitetniju sportsku infrastrukturu, posebno nogometne stadione i veselimo se što možemo biti dio ovog važnog projekta'', rekla je Jiang Yu, osnivačica kompanije Z-Run Well Ton Industry.

Konkretan dogovor tek za godinu dana

Nakon potpisivanja memoranduma slijedi proces idejnog projektiranja za koji se ne zna koliko će trajati, a ističe se kako ovo neće biti nacionalni stadion. Zanimljivo, Hrvatski nogometni savez ne podržava ovaj projekt. Barem ne još, kako ističe predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, ujedno i član Izvršnog odbora.

"Pa gledajte, ja sam član Izvršnog odbora HNS-a i znam na koji način funkcionira Hrvatski nogometni savez."

"Radi se o investiciji koja neće koristiti nikakav javni novac. Znači, nema nikakvog razloga da i Hrvatski nogometni savez i Vlada Republike Hrvatske ne daju podršku ovom projektu. Jer ovaj projekt je ravan viceprvacima svijeta'', rekao je Nenad Črnko.

Stadion bi navodno trebao izgledati kao onaj u kazahstanskom gradu Astani, ali kao i u slučaju s Kantridom, još uvijek se ne radi službenom sporazumu o gradnji već je ovo tek čin dobre volje u nastavak dogovora.

Mogući konačni dogovor i ugovor oko gradnje stadiona trebao bi biti potpisan tek za godinu dana, baš kao i u slučaju moguće gradnje Kantride.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider