Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Više od utakmice

Najveći dan za Rijeku u povijesti

Nakon 71 godine čekanja, Rijeka je konačno došla na korak od ostvarenja sna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke danas na Rujevici mogu postati novi prvaci Hrvatske. Mogu i prije toga, ukoliko Dinamo ne pobijedi u Osijeku. U svakom slučaju, samo čudo može Rijeci oduzeti prvu, povijesnu titulu prvaka. To će ujedno značiti i kraj jedanaestogodišnje dominacije Dinama i kakvu HNL ne pamti.

Matjaž Kek i njegovi igrači itekako su svjesni značaja ove utakmice. Stadion je rasprodan, a dobar dio Kvarnera neće spavati u noći s ponedjeljka na utorak. Iako igrači ne žele unaprijed slaviti, cijeli grad bit će na nogama puno prije početka utakmice.

Ova Rijekina titula dio je ispunjenja sna i za generaciju koja je prije 18 godina mogla ispisati povijest, ali je na kraju tugovala. I oni će danas biti uz Kekove momke, koji imaju priliku zauvijek ostati upisani kao zlatna generacija riječkog nogometa. Zaslužili su.

Od svih dosadašnjih povijesnih utakmica Rijeke, ova današnja s Cibalijom mogla bi se nazvati najvećom u povijesti. Zbog značaja, svih emocija i silnih godina čekanja na ovaj trenutak.

Rijeci na ruku ide i činjenica što Cibalia na Rujevicu dolazi bez čak 11 igrača?! Iako su iz gostujućeg tabora poručili da ne dolaze na izlet. No, ovdje će se pitati samo Rijeku. Za nju je to puno više od utakmice, a kako igra cijelu sezonu ne očekujemo ništa manje od pobjede i potvrde povijesnog naslova.

Tekstualni prijenos utakmice pratite na našem portalu GOL.hr od 19.00.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider