Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKAV MJESEC!

Najveće dosadašnje priznanje za Joška Gvardiola, na korak je do velike nagrade

Hrvatski stoper Joško Gvardiol našao se među šest nogometaša nominiranih za igrača mjeseca travnja u Premier ligi.

Kyle Walker i Joško Gvardiol (Foto: Profimedia)

Fantastičan je mjesec iza Joška Gvardiola, svakako najbolji otkako je pristigao u redove još uvijek aktualnog osvajača Lige prvaka.

Tek što su neki navijači Cityja počeli razmišljati o tome vrijedi li hrvatski reprezentativac uistinu onoliko koliko je City isplatio za njega, Joško je odgovorio na najbolji mogući način, na terenu.

Najbolji mjesec karijere

Odigrao je nekoliko sjajnih utakmica, dvaput se upisao u strijelce i jednom u asistente, a City je slavio u svih pet travanjskih susreta. Četiri puta s Joškom svih 90 minuta u igri, dok je jednom odigrao prvo poluvrijeme.

Konkurencija za igrača mjeseca mu je jaka. Tu su odjednom uskrsnuli Bruno Fernandes iz Manchester Uniteda, podjednako uskrsnuli Kai Havertz iz Arsenala, ubojiti Jean-Phillipe Mateta iz Crystal Palace, cijelu sezonu sjajni Cole Palmer iz Chelsea te vratar Evertona Jordan Pickford, koji je svojim obranama momčadi donio miran kraj sezone, bez straha od ispadanja.

Neće biti lako doći do ove nagrade, no nećemo se ni začuditi ako ne kraju ipak pripadne Jošku, koji sa Cityjem igra sjajnu završnicu sezone te odlazi prema svojoj prvoj titulu pobjednika Premier lige.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider