Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće mu biti lako

Budućnost Reala ovisi o tome: Najvažnije odluke koje čekaju Zidanea nakon pandemije koronavirusa

Zinedine Zidane ostat će na kormilu Reala i nakon pandemije koronavirusa, odnosno bez obzira na to kako se završi aktualna sezona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je sezona La Lige suspendirana, u Madridu ne miruju kad je riječ o nastavku sezone ili pripremama za iduću. Zidanea će nakon pandemije koronavirusa čekati pune ruke posla, a jedno je od glavnih pitanja sastavljanje momčadi za sljedeću sezonu.

Napad s Erlingom Haalandom

Nije tajna da je sjajni mladi norveški napadač jedan od prioriteta Reala u bliskoj budućnosti. No Zidane mora odlučiti želi li već iduće sezone dovesti 19-godišnjeg Norvežanina ili zadržati ono što trenutačno ima. Povratak Marka Asensija, kao i oporavak Edena Hazarda trebali bi popraviti napadački učinak, ali ipak postoji rizik.

Haaland nema odštetnu klauzulu sve do zime 2020. godine, a koja će tada iznositi 75 milijuna eura. Borussia bi ga mogla prodati ovo ljeto, ali samo ako dođe veća ponuda. S obzirom na to kako se razvija, takva naknada ne izgleda toliko strašno. No treba vidjeti kako će izgledati i tržište nakon prolaska pandemije.

Gareth Bale i James Rodriguez

S Baleom i Jamesom to je pitanje autoriteta u svlačionici. Prošlog ljeta Zidane se želio riješiti obojice, ali s vremenom je to postalo nemoguće. Problem su u oba slučaja njihove plaće. Bale je, uz Ramosa, najplaćeniji igrač Reala s 14,5 milijuna eura godišnje, dok James zarađuje blizu 10 milijuna eura.

gol expired Modrić odigrao ulogu u pregovorima u Realu: Zvijezda Madriđana promijenila ploču nakon izjave koja je podigla prašinu divider

Nijedna momčad nije bila voljna pregovarati o tim iznosima za Realove zvijezde i Zidane je bio prisiljen zadržati pozitivnu atmosferu kako bi imao kontrolu nad svojom svlačionicom. Premda se očekuje da Real financijski izgubi na njihovim odlascima.

Dovoditi Pogbu ili ne

Postoje igrači koji će se vratiti u Real i dodatno zaoštriti konkurenciju u veznom redu. Tu se prvenstveno misli na Martina Odegaarda i Danija Ceballosa, ali zna se da francuski trener već dulje vrijeme želi Paula Pogbu. To je jedan od rijetkih igrača koji odgovara profilu onog što mu treba.

Pogbin ugovor s Unitedom završava na ljeto 2021. godine, ali njegov san o priključivanju Realu nije splasnuo. Zbog gospodarske krize i činjenice da je ove sezone odigrao samo osam utakmica, cijena mu je pala ispod 100 milijuna eura. Problem? Bez obzira na to hoće li Real moći priuštiti troškove tog transfera, to bi moglo ugroziti njegove planove u vezi s Kylianom Mbappeom.

Pitanje bekova

Real ima pregršt opcija na obje bekovske pozicije. Marcelo ima želju završiti svoj ugovor, a Ferland Mendy tek je stigao. Carvajal je siguran starter, ali tu su još Alvaro Odriozola, Achraf Hakimi i Sergio Reguilon. Logično je da će Zidane pustiti Odriozola da ode, ali morat će i odlučiti između Reguilona i Hakimija. Obojica imaju izvanredne sezone u Sevilli i Borussiji. Jedno je sigurno, Zidaneu sigurno neće biti lako izabrati.

gol expired Treneri i igrači Real Madrida pristali na smanjenje plaća i spasili zaposlenike kluba divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider