Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatne pogreške

Najgori start Barce od 1987.: Koemana razbjesnio komičan gol, Messi srušio negativni rekord

Katalonci su u Cadizu primili oba pogotka nakon velikih pogrešaka, a drugi je bio posebno komičan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je sinoć popila još jednu gorku pilulu u Cadizu. Kataloncima je to čak četvrti ligaški poraz ove sezone, uz dva remija i četiri pobjede.

Nikad lošiji bodovni učinak Barce nakon deset kola otkako je u Španjolskoj u sezoni 1995./1996. uvedeno pravilo da se za pobjedu dobiva tri boda.

Zapravo, Barca tako loše nije startala od 1987./1988. kada je u prvih deset kola imala učinak od četiri pobjede, jednog remija i čak pet poraza. Josep Lluis Nunez tada je dao otkaz Terryju Venablesu.

Najgori start Barce od 1987.

Ronald Koeman zasad još ne mora strpjeti, ali ako ovako nastavi, nije nemoguće da dobije otkaz i prije predsjedničkih izbora krajem siječnja.

Nizozemac je bio jako ljutit nakon utakmice, prije svih na užu obranu. Katalonci su primili oba pogotka nakon velikih pogrešaka. Drugi je bio posebno komičan. Bio je to niz početničkih pogrešaka.

Barca je imala aut; Alba je lakomisleno vratio loptu prema svojem golu, a Lenglet je loše reagirao, odskočila mu je preko noge. Ter Stegen je mogao spastiti da je išao čvršće i jednostavnije. Bio je na lopti, međutim, i Nijemac je reagirao šeprtljavo. Umjesto da loptu ispucao u korner, išao ju je izbiti prema protivničkom igraču koji mu je dolazio u susret iz smjera kornera. Alvaro Negredo mu je blokirao udarac na korner-crti i potom je pospremio loptu u nebranjenu mrežu.  

„Teško je objasniti kako smo primili golove, drugi je nevjerojatan. Manjak koncentracije jedan je od razloga“, grmio je Koeman.

„Napravili smo veliki korak unatrag. Atletico je već pobjegao na 12 bodova, to je puno. Ako se odmah ne popravimo, mislim da će priča biti gotova“, poručio je Nizozemac.

Messi srušio negativni rekord

Lionel Messi srušio je u Cadizu negativni rekord – izgubio je čak 29 lopti. Ne može se reći da Messi igra jako loše, ali činjenica je da već duže vrijeme nije na svojoj razini. To je sigurno jedan od razloga Barceloninih posrtaja.

Argentinac prodaje puno lopti. Primjerice, protiv Alavesa je izgubio 27, protiv Real Madrida 26 i protiv Atletica 23.

Naravno, Messi ne odigrava previše alibi dodavanja, dosta riskira, ide u driblinge, pokušava okomitim loptama proigrati igrače i izbaciti ih u gol-šanse, ali broj izgubljenih lopti prelazi granicu podnošljivog. Protivnici prečesto otvaraju opasne kontre nakon što mu otmu loptu.

Barcelona je protiv Cadiza imala posjede lopte od čak 82 posto, ali što to vrijedi kada nije stvorila bogzna koliko šansi. Taj posjed uglavnom je jalov, bez konkretnog učinka.

Može se i bez kontrole lopte

Cadiz je prepustio loptu Barceloni i čekao svoju šansu iz kontri. Povratnik u elitno društvo sličnom je taktikom srušio i Real u Madridu. Protiv Reala je imao posjed od 25 posto, a protiv Barcelone 18 posto.

U cijeloj sezoni Cadiz je na samo jednoj utakmici imao posjed veći od 50 posto, ali ipak je upisao pet pobjeda i tri remija u 12 utakmica i trenutačno je na visokom petom mjestu. Zanimljivo, prethodne četiri pobjede Cadiz je ostvario na gostovanjima, ova protiv Barcelone bila mu je prva domaća pobjeda u sezoni.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider