Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najveće pojačanje

Najbolji start Intera u povijesti: Spalletti ima jasnu viziju momčadi

Jedno od najugodnijih iznenađenja sezone je i milanski Inter.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se crveno-crni dio Milana oduševljavao brojnim transferima koji su se, da malo karikiramo, gotovo svakodnevno potvrđivali u Milanellu, u redovima gradskog rivala imali su skroz drukčiji plan. Milan je trebao novu momčad za ekspresan start jedne nove ere, tako su se barem nadali navijači, Inter je pak trebao trenera.

Luciano Spalletti možda nije djelovao glamurozno kao cijeli niz Milanovih pojačanja, mislimo tu pritom više na kvantitetu nego kvalitetu transfera, ali zasad se pokazuje kako su Nerazzuri ti koji su profitirali.

Ove sezone Napoli je svojim igrama kupio ne samo Italiju već i Europu. Još jedna nebesko-plava momčad, ona Lazijeva također zasluženo kupi pohvale s raznih strana. A između njih je Inter. Možda ne igraju atraktivno i ne zabijaju kao Napoli, Juventus ili Lazio, ali ova je momčad nakon prvih 11 kola ušla u povijest.

Nikad bolji start od 1908.

Nikad u skoro 100-godišnjoj klupskoj povijesti Inter nakon 11 utakmica nije imao čak 29 bodova. Uz devet pobjeda zabilježili su tek dva remija od kojih je jedan bio na San Paolu kod vodećeg Napolija kojem je to bio jedini posrtaj u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Jedina momčad koja je pak Interu otrgnula bodove bila je još samo Bologna tamo u 5. kolu. Sve su ostale momčadi ostale bez bodova uključujući Romu na Olimpicu, Fiorentinu, Milan, vrlo dobru Sampdoriju…

Svvoju devetu pobjedu Inter je ostvario u ponedjeljak kod pretposljednje Verone. Nisu briljirali, ali tri boda su nosili u Milano. Nekad projektil uputi Ivan Perišić, bodove je znao donijeti Marcelo Brozović, a za njih je većinom najzaslužniji kapetan Mauro Icardi.

Lako je nabrojati prvih 11 Intera

No najvažnije je da Luciano Spalletti ima jasnu viziju svojih prvih 11. Jasnije skoro pa ne može biti, jer Talijan ne mijenja udarnu ekipu osim ako se netko ozlijedi. Trojicu igrača koje je doveo ovog ljeta ukomponirao je u postojeću momčad.

Milan Škriniar stigao je za sitniš iz Sampdorije i sada je neizostavni dio stoperskog dvojca (s Mirandom), dok u veznom redu caruje dvojac kojeg je doveo iz Firenze. Borja Valero s 32 godine briljira pod Spallettijem, a doveo ga je uz puno sumnjivih pogleda za devet milijuna eura. Urugvajac Matias Vecino također je pun pogodak i stigao je za nekoliko milijuna više.

Od milanskog derbija Spalletti izvodi jednu te istu postavu. U te posljednje četiri utakmice u standardnom 4-2-3-1 sustavu igrali su:

Handanovič - D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Nagatomo - Gagliardini, Vecino - Candreva, Borja Valero, Perišić - Icardi

Brozović odmah iza napadača

To je nezamjenjiva udarna postava koja je prije te četiri utakmice izgledalo gotovo isto, samo je Marcelo Brozović igrao iza Icardija, a Borja Valero činio je dvojac razigravača s Vecinom. No tada se Brozović ozlijedio pa je ljubimca Valeru Spalletti gurnuo naprijed, a ubacio u vezu i Gagliardinija. No hrvatski se reprezentativac uskoro vraća na svoju poziciju.

Joao Mario je prije toga startao na mjestu Brozovića, ali posljednji put još kod spomenutog neuspješnog gostovanja kod Bologne. Mnogi su ga očekivali baš protiv Verone, ali čini se kako mu Spalletti nevjeruje previše, kao ni drugom Joau, velikom pojačanju iz Valencije Cancelu.

Dakle, osim pozicije polušpice malo je toga Spalletti mijenjao. Icardi u napadu, Candreva i Perišić na krilima, Borja Valero u vezi, Škriniar u obrani i Handanović na golu okosnica su ove ekipe.

Spalletti i njegova jasna vizija momčadi najveće su Interovo pojačanje. Rezultat ih je dosad mazio i kad bi se mučili, kad ne bi igrali dobro, a to je ono što Talijani vole. A sad se još i ''probudio'' Ivan Perišić, naglašavaju talijanski mediji.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider