Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bjelica iznenadio

Najbolji Dinamo od pobjede nad Arsenalom: Momčad bez zvijezda, ali s karakterom

Dinamo je protiv Fenerbahčea odigrao najbolju partiju u posljednje tri godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad se uzme u obzir renome suparnika, Dinamo je odigrao najbolju partiju u posljednje tri godine. Zadnji put Modri su na sličnoj razini bili protiv Arsenala u Ligi prvaka. To je u rangu te utakmice. OK, onaj Arsenal osjetno je jači nego ovaj Fenerbahče, jasno je da je teže bilo pobijediti Topnike, ali je izdanje Modrih slično – briljantno!

Modri su u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrali Fenerbahče, ma razbili su ga! S obzirom na to koliko su šansi stvorili, lako je moglo biti četiri razlike već na odlasku na odmor, ali dovoljna su bila i dva gola.

Bjelica iznenadio promjenom sustava igre

Nenad Bjelica iznenadio je promjenom sustava, Dinamo je započeo utakmicu u formaciji 3-4-3, s trojicom stopera odozada, ali tijekom utakmice igrao je najčešće s četvoricom u zadnjoj liniji. Cijelo prvo poluvrijeme odigrao je izrazito agresivno, kompaktno, taktički fantastično. U završnicu je dolazio s pet, pa čak i šest igrača.

Modri su se branili i napadali kolektivno, djelovali su kao savršeno podmazani mehanizam, kao momčad koja je spremna za europski iskorak koji se čeka skoro pet desetljeća. Iskazali su maksimalno zalaganje, htijenje, požrtvovnost, borili su se za svaku loptu, ginuli su jedan za drugoga, ali su pokazali da mogu biti i atraktivni, da u njihovoj igri ima vica i šarma.

Gavranovićeva peta za Hajrovića kod akcije za drugi gol bila je šlag na tortu modre rapsodije. Taman kada smo pomislili da Dinamo ovaj put ne može uprskati, da mora tu utakmicu dobiti, na početku drugog dijela dogodilo se ono čega se već desetljećima najviše pribojavaju navijači Modrih.

Dinamo je opet dobio prejeftin gol, ali trenutak dekoncentracije Modre nije bacio u nokdaun, kao što je to bilo mnogo puta do sada. Ovaj put nisu upali u „crnu rupu“, štoviše, još žešće su stisnuli Turke i naposljetku im napunili mrežu. Ova momčad nema velikih zvijezda, ali ima karakter te polako, ali sigurno gradi pobjednički mentalitet. Vrijeme će pokazati koji su joj limiti.

Atmosfera se vratila na Maksimir

Maksimir nije bio ispunjen kao protiv Young Boysa u play-offu za Ligu prvaka, skupilo se nešto manje od 18 tisuća gledatelja, što je također lijepa brojka, ako uzmemo u obzir da je posljednjih godina posjeta uglavnom bila mizerna. Atmosfera je bila iznimno poticajna, korektno se navijalo i uživalo u doista odličnoj predstavi Modrih.

Kad se ovako igra, kad se ovako gine, podrška ne može izostati. Sinergija navijača i igrača lako je bila uočljiva. Dvostruki strijelac Hajrović ispraćen je s ovacijama maksimirskih tribina. Zasluženo, odigrao je stvarno izvrsno, vjerojatno najbolje otkako je došao u Dinamo. Ništa manji pljesak nije dobio ni dvostruki asistent Gavranović.

Uvijek je važno otvoriti natjecanje pobjedom, posebice je značajno kada se to napravi protiv suparnika koji je označen favoritom skupine. Tek je počelo, ima još puno bodova u igri, ne treba ništa prejudicirati, jer mnogo puta smo se dosad opekli. Ipak, ne možemo se oteti dojmu da Bjeličin Dinamo izgleda prilično ozbiljno i da bi konačno mogao srušiti višedesetljetno prokletstvo, konačno bi mogao uloviti „bijelog kita“ i dočekati proljeće u Europi.

Bit će jako zanimljivo. I Spartak je pobijedio favorizirani Anderlecht. Puno toga moglo bi se rasplesti već u sljedećem kolu, kad Dinamo gostuje kod Anderlechta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider