Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate se tog trenutka?

Srbin nahvalio Jarnija pa se sjetio sukoba s Maksimira prije 20 godina: ''Htio sam ga zadaviti''

Albert Nađ prisjetio se svog bivšeg suigrača Roberta Jarnija, s kojim je igrao u Betisu.

Robert Jarni i Zoran Mirković

Za srpski portal Mondro bivši je tamošnji reprezentativac Albert Nađ birao najbolje igrače po pozicijama i sjetio se svog bivšeg suigrača iz Betisa, Roberta Jarnija.

"U životu nisam sreo igrača s tako ubitačnim centaršutom iz punog trka. Uvijek sam se pitao kako je moguće da iz svake pozicije uputi loptu koja te doslovno pogodi u trepavicu. Bili smo cimeri na putovanjima, jednom sam ga pitao gdje je naučio tako centrirati. Rekao je da je sve stvar vježbe i napornog rada na treninzima. Spomenuo mi je ime trenera u Hajduku koji mu je otkrio tajne vrhunskog centaršuta, ali sam zaboravio ime. Ostajali su po dva sata poslije treninga, ovaj mu je samo gurao loptu u prostor, a Robert bi centrirao do besvijesti. Nije ni čudo što je taj element igre doveo do savršenstva'', nahvalio je Nađ Jarnija.

Našu je nogometnu legendu Nađ spomenuo i kad je govorio o svom bivšem suigraču Mirkoviću. Mnogima će još dugo ostati u sjećanju susret između Hrvatske i Jugoslavije na Maksimiru 1999. godine koji je završio 2:2 i zbog kojeg se brončani Vatreni iz Francuske nisu uspjeli plasirati na Euro 2000. godine.

Pamti se incident u kojem je Mirković uhvatio Jarnija za ''onu stvar'', zbog čega je isključen.

"Za Mirkovića sam bio spreman ubiti, što se može dokazati na primjeru Roberta Jarnija'', rekao je kroz smijeh Nađ.

''Ružno je što to kažem, ali mi je doslovno došlo da ga zadavim. Što mu sve nisam rekao na terenu. I oca i majku... Jednostavno, u tom trenutku nisam znao za sebe. Zanimljiva scena dogodila se dva dana poslije utakmice na aerodromu u Frankfurtu. U jednom trenutku zapazim Roberta kako gura kofer i ide prema meni. Kada je podigao glavu i ugledao me, počeli smo se obojica smijati. Tada sam mu još jednom rekao 'jesi mi prijatelj, ali sam te u tom trenutku htio likvidirati'. I pored svega, ja sam se na toj utakmici osjećao sigurnije nego na onoj prvoj kada je nestalo struje u Beogradu'', priznao je Nađ.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider