Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Duga pauza

Na teren se vratili Hajdukov kapetan i branič: Posljednju utakmicu odigrali su prošle godine

Hajduk je na igralištu u Glavicama odigrao prijateljsku utakmicu sa Solinom.

Josip Elez i Lovre Kalinić (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Hajduk i Solin odigrali su u utorak zatvorenu trening utakmicu u Mravincima. Trener Ivan Leko koristio je igrače koji su imali manju minutažu ili nisu igrali u prva dva službena susreta u novoj sezoni, a Bijeli su pobijedili rezultatom 7:1. Za Hajduk je najvažnija vijest s utakmice da su nakon duže stanke za hajdukovce ponovno nastupili kapetan Lovre Kalinić i stoper Josip Elez. Obojca su nastupila nakon duge pauze.

Zanimljivo je kako su Kalinić i Elez svoje posljednje utakmicu odigrali 30. listopada prošle godine protiv Lokomotive. Od tada obojica su izbivala s terena.

Bijeli su do vodstva stigli u 26. minuti autogolom Pekića. Dajaku je prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor te zatim uputio oštar ubačaj, a lopta se od noge stopera Solina nesretno odbila u mrežu.

Na 2:0 povisio je Čuić u 34. minuti nakon sjajne lopte koju je uputio Odjidja, izašao je napadač Bijelih sam na vratara Buljana te jakim udarcem iz blizine pogodio mrežu. Već u sljedećem napadu postigli su Bijeli treći pogodak, Moufi je na vrhu šesnaesterca ostavio loptu za Kalika koji puca i pogađa donji desni kut vratara Buljana.

Smanjio je Solin u 37. minuti, Hrgović je oštro ubacio na drugu stativu, Moreno Vušković je sve dobro ispratio, uklizao te iz blizine pogodio za 3:1.

Četvrti pogodak u prvom dijelu vidjeli smo pred sam kraj, postigao ga je Moufi udarcem iz blizine nakon Kalikove asistencije.

U drugom dijelu nastavila se utakmica u sličnom ritmu. Bijeli su na 5:1 povećali pogotkom Brajkovića koji je zabio sa sedam metara nakon duplog pasa s Čuićem, a zatim se je Čuić zabio svoj drugi pogodak u 60. minuti na asistenciju Kalika.

Konačni rezultat postavio je Šošić u 87. minuti, Sahiti je prošao dvojicu igrača, dao na stranu za Šošića koji zabija s osam metara iskosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider