Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacionalni povratak

Na prošlom Euru je pet minuta bio klinički mrtav, a na prvom sljedećem zabio nakon 20 minuta

Christian Eriksen zabio je za vodstvo Danske za samo 20 minuta protiv Slovenije

Christian Eriksen (Foto: Afp)

Još su svježa sjećanja na trenutak kada je Christian Eriksen, nakon srčanog zastoja, kolabirao tijekom utakmice Danske na Euru 2020. godine. Pet minuta bio je klinički mrtav.

Cijeli stadion, a poslje i svijet, je bio u šoku. Nesreća bi potencijalno bila fatalna da stoper Milana, Simon Kjaer nije brzo reagirao.

Kapetan je Eriksenu odmah izvadio jezik da se ne bi ugušio, dao mu je umjetno disanje i napravio ''zid'' od suigrača oko Eriksena kako svijet ne bi vidio tužne scene i postao pravi heroj u nevolji.

Nakon toga su ga liječnici oživljavali desetak minuta i uspjeli u tome.

Senzacionalni povratak

Nakon gotovo godine dana izbivanja s nogometnog terena. Eriksen je krenuo ponovno sastavljati svoju nogometnu karijeru. Morao je napustiti milanski Inter nakon što mu je ugrađen defibrilator, no mogao je igrati u Engleskoj, a Brentford mu je ponudio kratkoročni ugovor.

Nakon toga je potpisao za Manchester United s kojim je u prvoj sezoni izborio kvalifikaciju za Ligu prvaka i osvojio engleski Liga Kup.

Prošla sezona nije bila najbolja za Danca, ali polu-redovito igranje uspjelo mu je održati fizičku kondiciju za njegovo potencijalno zadnje veliko natjecanje.

Eriksen zasigurno i igra kao da mu je zadnje natjecanje, jer je nakon samo 20 minuta zabio za vodstvo Danske protiv Slovenije na prvoj utakmici grupne faze.

Danilo i Aleksandar Vučić VIDEO Sin predsjednika Srbije u središtu sukoba u Njemačkoj, osiguranje ga spriječilo da se umiješa divider

Njemačka policija VIDEO Srbi za huliganski napad optužili Albance: Jedan očevidac je to ovako objasnio divider

Ronald Koeman VIDEO Ronald Koeman lizao ruke i jeo šmrklje za vrijeme utakmice pa pokazao trbuh divider

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider