Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvije moguće destinacije...

Bosanski dijamant Edin Džeko napušta Romu i vraća se u englesku Premierligu?

Edin Džeko mogao bi nadolazećeg ljeta napustiti redove talijanske Rome i vratiti se u englesku Premierligu.

Edin Džeko slavi pogodak u dresu Manchester Cityja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Bosanski dijamant" Edin Džeko mogao bi se ovog ljeta vratiti u englesku Premierligu! Tako barem prenosi talijanska Gazzetta dello Sport, koja tvrdi da Roma nema namjeru produljiti ugovor svom napadu, koji mu ističe na ljeto 2020. godine. Ako želi zaraditi barem nešto na njemu, mora ga prodati ovog ljeta, jer će u suprotnom Džeko dogodine otići bez odštete.

Reprezentativac BiH daleko je od prave forme ove sezone u talijanskoj Serie A, dok je u najelitnijem klupskom natjecanju nešto uspješniji. U 23 Serie A nastupa postigao je sedam pogodaka, dok je u Ligi prvaka zabio pet u šest susreta.

Razljutio čelnike Rome, posljednja prilika da klub zaradi na njemu

Corriere dello Sport prenosi i daje Džeko razljutio čelnike Rome objavom videa na kojem tulumari, svega nekoliko sati nakon što je Roma iznenađujuće poražena od SPAL-a u Serie A. To je možda bio i okidač da se krene u prodaju svoje "devetke".

U Engleskoj se dva kluba nameću kao realne opcije, a to su Everton i West Ham. Evertonu očajnički treba pravi napadač, na što je u posljednjoj emisiji Sky Sportsa naglasio i bivši nogometaš Manchester Uniteda Gary Neville. On je doduše predložio Oliviera Girouda, ali Džeko bi u ovom slučaju bio bolja opcija za momčad iz Liverpoola.

Druga destinacija je West Ham, koji će na ljeto vjerojatno ostati bez Marka Arnautovića, ljutitog što mu je u siječnju propao transfer u Kinu, s kojim bi financijski osigrao svoju budućnost. Osim njega, na izlaznim je vratima i Javier Hernandez, popularniji kao Chicharito, koji bi vrlo rado u španjolsku Primeru.

Engleska kao poznata destinacija

Džeko je već igrao u Premierligi i to čak pet sezona. Nosio je dres Manchester Cityja, te čak u dva navrata osvajao titulu prvaka Engleske. Da nije bilo njega City vjerojatno ne bi došao do titule 2012. godine, kada je u posljednjem kolu velikim preokretom u posljednjim sekundama slavio protiv Queens Park Rangersa.

Džeko je zabio za izjednačenje u drugoj minuti sudačke nadoknade, a Sergio Aguero manje od dvije minute kasnije, doslovno u posljednjem napadu, zabio za pobjedu 3:2.

U sveukupno 130 nastupa za Građane Džeko je postigao 50 pogodaka, tako da mu igranje u engleskoj Premierligi nije nikakva nepoznanica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider