Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Na Poljudu oglašen alarm za uzbunu: I Dinamo i Hajduk trebaju veliki remont, ovo je bilo mučenje

Trenere Dinama i Hajduka Igora Bišćana i Ivana Leku u narednom razdoblju očekuje težak i izazovan posao…

Hajduk - Dinamo na Poljudu (Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL)

Derbi praznih pušaka na krcatom Poljudu. Gledali smo jedan od najsiromašnijih derbija zadnjih godina. Bila je to juha za prosjake, a očekivali smo bogatu trpezu. Pune poljudske tribine i sjajna atmosfera nisu uspjeli motivirati igrače Hajduka i Dinama da publici ponude barem malo uzbuđenja i zabave. Posve su podbacili.

Juha za siromašne

Trebao je to biti praznik nogometa, pogotovo jer nije bilo pritiska, već je sve davno riješeno i moglo se igrati opuštenije, a dobili smo tešku dosadu. Mučenje lopte i gledatelja.

Poljud Kaos na Poljudu na proslavi Dinamova naslova: Boysi palili stolice, Torcida upala na teren... divider

Kakva je utakmica bila najbolji govori podatak da smo prvi korner vidjeli tek u 61. minuti. Ukupno tek dva na cijeloj utakmici. Oba za Hajduk. Letimičnim pogledom na statističke rubrike sve će biti jasno. SofaScore kaže: Hajduk nijedan udarac u okvir vrata, Dinamo jedan.

Da je samo do motivacije, bilo bi dobro. No dojam je da se ovdje radi i o manjku kvalitete, da ne kažem imaginacije, što u kontekstu predstojećih europskih kvalifikacija oglašava znak za uzbunu.

Ovakva igra ne nudi optimizam

Prema viđenom, nema mjesta za neki preveliki optimizam. S ovakvom igrom teško će biti Modrima, a pogotovo Bijelima, koji već godinama u Europi zapinju na prvim kvalifikacijskim preprekama.

Dinamo na Poljudu FOTO Pogledajte povijesne scene s Poljuda: Igrači Dinama slave naslov prvaka divider

Da Hajduk treba pojačanja, to već znaju i vrapci na grani. No čini se da ih nasušno treba i Dinamo. Ako se Dinamo adekvatno ne pojača, a odu mu neki bitni igrači, prije svih Dominik Livaković, koji je puno puta svojim obranama ove sezone održao Modre iznad vode, a i prije toga, dojam je da Igoru Bišćanu neće biti lako.

Dinamo loš u gostima

Bišćan je prekratko na klupi Dinama da bi se mogli izvlačiti neki konkretniji zaključci. Činjenica je da je donekle uspio probuditi Modre iz letargije u koju su zapali pod Antom Čačićem. Dinamo u Maksimiru izgleda relativno dobro, no u gostima je to teško mučenje.

Igor Bišćan Bišćan podijelio čestitke s prethodnikom pa objasnio iznenađenja u sastavu za derbi divider

Što Ivan Leko može napraviti s ovakvim Hajdukom, jako teško je prognozirati. Još zimus je preuzeo Hajduk, ali dosad je malo koga uspio uvjeriti da to će to biti posebno uspješno.

Hajduk pod njegovim vodstvom zasad ne igra ništa bolje, moglo bi se čak reći da je lošiji nego prije njega. Jasno je da Leki treba kvalitetniji materijal, no veliko je pitanje može li ga Hajduk nabaviti.

I Dinamo i posebice Hajduk trebaju pojačanja

Kako god, Bišćana i posebice Leku očekuje jako puno posla. Hoće li dobiti pojačanja, pokazat će tek vrijeme. I Dinamo i još više Hajduk teško mogu dovesti igrače za koje unaprijed možemo reći da će biti pojačanja. Svaka kupovina je rizična, pa čak i kada kupuju najbogatiji.

BBB na Poljudu Boysi transparentom na poljudskom derbiju bocnuli najvećeg rivala divider

Bišćan i Leko morat će se snaći s onim što budu imali na raspolaganju. Morat će složiti najoptimalniju igru, na temelju onog što budu imali u rukama, a ne što bi htjeli. Svoju viziju moraju prilagoditi kvaliteti igrača, a ne da se svlačionica njima prilagođava. Leko je već osjetio na svojoj koži da to ne ide.

Bišćana i Leku čeka težak i izazovan posao

Bit će interesantno pratiti jesu li tijekom ljetnih priprema u stanju složiti adekvatnu igru. Pred njima je veliki izazov, a vremena nema puno. Europske kvalifikacije doći će jako brzo. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider