Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesna priča

Na splavi je doplutao do Europe potpuno sam, a četiri godine kasnije zabio je na mitskom stadionu

Njegova čudesna životna priča pokazuje da je sve moguće uz talent, rizik i vjeru u svoje mogućnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Musa Juwara udarno je ime u nogometnoj Italiji nakon što je ovaj 18-godišnjak zabio prvijenac u Serie A za Bolognu i to protiv velikog Intera.

Juwara je u 74. minuti jakim udarcem probio sjajnog vratara Samira Handanovića za 1:1, a do kraja je Musa Barrow, njegov imenjak i još jedan Gambijac koji karijeru gradi u Italiji, zabio za preokret i konačnih 2:1.

Barrowa je u Italiju iz Gambije dovela skautska služba Atalante, kluba poznatog po akademiji i radu s mladim igračima, a Juwarina priča kudikamo je drugačija.

gol expired Spektakularan obrat u UFC-u: Masvidal uskočio u borbu za pojas, navijači oduševljeni divider

On vjerojatno nije ni sanjao da će biti profesionalac kada se kao tek 14-godišnji dječak otisnuo na splavi otisnuo prema Siciliji. Obale talijanskog otoka dokopao se potpuno sam, budući da je još u djetinjstvu ostao siroče druge opcije nije ni imao.

Prvi klub kojem se pridružio bio je Virtus Aviglano s juga Italije – tamo ga je pod svoje uzeo trener Vitantonio Summa koji mu je s vremenom postao i skrbnik.

gol expired Dvije ikone Vatrenih prvi put nakon Dinama zajedno u klubu? Velikan želi Mandžukića divider

Tu je počeo uspon gambijske senzacije – prvi ''pravi'' klub bio je Chievo, a u kojem ga je locirala Bologna i dovela prije godinu dana u svoje redove za 500.000 eura. Njegov veliki talent doveo ga je na prestižnu listu Guardionovu listu Next Generation koja okuplja 60 najvećih talenata u svijetu nogometa.

U omladinskoj Primaveri skupio je impresivnih 11 golova i pet asistencija u 16 utakmica, a trener Siniša Mihajlović polako ga uvodi i u seniorsko nogomet. U petom nastupu dočekao je gol i prometnuo se u igrača o kojem se priča.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider