Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasad im odlično ide

Može li Mourinho donijeti naslov prvaka Tottenhamu? Na titulu čekaju čak 60 godina

Prošle sezone Liverpool je nakon 30 godina osvojio naslov prvaka. Hoće li to Spursi učiniti nakon čak 60 godina čekanja?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda nije odigrana niti trećina sezone, na Otoku se zabavljaju pitanjem može li Tottenham pod vodstvom Jose Mourinha osvojiti svoj prvi naslov engleskog prvaka nakon davne 1961. godine.

Prošle sezone Liverpool je nakon 30 godina osvojio naslov prvaka. Hoće li to Spursi učiniti nakon čak 60 godina čekanja?

"Nije ugodno gledati kako igraju, ali oni znaju što rade," komentirao je Jamie Redknapp za Sky Sports.

Tottenham je u nedjelju u jednom od najvećih derbija engleskog nogometa pobijedio Arsenal sa 2:0 vrativši se na vrh ljestvice. Bio je to Tottenhamov treći derbi u nizu nakon što su dobili Manchester City (2:0) i remizirali protiv Chelsea (0:0).

Ponosni Mourinho: Odrasli smo

"Odrasli smo, u ove tri utakmice pokazali smo zrelost za koju je malo tko bio spreman", kazao je Jose Mourinho.

Kad je sudac odsvirao posljednji zvižduk, Portugalac se okrenuo prema tribinama i pobjednički stisnuo šake. Znao je važnost ove pobjede. Ne samo zbog trijumfa nad omraženim suparnicima, već i načina na koji su Spursi stigli do slavlja.

Bila je to tipična Mourinhova izvedba. Tottenham se nije postavio moderno, već učinkovito. Portugalac je učinio apsolutno najbolje od onoga što je imao. Momčad Mikela Artete imala je enorman posjed, ali bez pravog učinka.

"Sve me ovo podsjeća kada je Jose preuzeo Chelsea i natjerao ih da vjeruju da je to što će učiniti ispravno. Ova momčad ima odlučnost, ovo je pobjednički nogomet", dodao je bivši veznjak Liverpoola i Tottenhama.

Ubojiti tandem

Pobjedu protiv Topnika izreažirao je najubojitiji napadački dvojac lige. Prvo je zabio Korejac Heung-min Son u 13. minuti na asistenciju Harryja Kanea, a potom je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena (45+1) pogodio Harry Kane na dodavanje Heung-min Sona.

Kane na svom kontu sada ima osam golova i 10 asistencija, a Son 10 golova i tri asistencije. Mourinho je nakon utakmice pohvalio svoja dva napadača jer su "profesionalci svjetske klase".

"Rade kao životinje, uz dužno poštovanje prema životinjama, volim životinje", rekao je Mourinho za Sky Sports.

"Nevjerojatno su puno radili kad momčad nije imala loptu. Imaju vrlo dobar osjećaj za ravnotežu koja im je potrebna, a također odrađuju nevjerojatan taktički posao za momčad kada momčad nema loptu", kazao je Mourinho.

Kane: Idemo utakmicu po utakmicu

Postigavši 11. pogodak u mečevima Tottenhama i Arsenala, Kane je postao najbolji strijelac u derbijima sjevernog Londona, pretekavši Emmanuela Adebayora i Bobbyja Smitha. To je ujedno bio i njegov 250. pogodak za klubove i reprezentaciju.

"Polako, idemo utakmicu po utakmicu. Dobro nam ide u ovom teškom razdoblju. Sljedeći tjedan odlazimo kod Crystal Palacea, a zatim u Liverpool, tako da nema predaha," kazao je Kane.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider