Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
desni bek

Poznat je klub iz HNL-a koji dovodi igrača Barce: Zabijao je i na Svjetskom prvenstvu

Moussa Wague mogao bi uskoro postati novi igrač Gorice.

Moussa Wague u prvih 11 Barcelone protiv Milana (Foto: Afp)

Achraf Ben Ayada, katalonski dopisnik za medijsku kuću beIN Sports, objavio je na svojem profilu na Twitteru kako je Barcelonin desni bek Moussa Wague na pragu dolaska u Hrvatsku, no nije naveo koji ga klub želi.

No, nakon njegova pisanja saznalo se gdje bi igrač mogao završiti. Prema tvrdnji Germanijaka, igrač katalonskog velikana na rubu je prelaska u Goricu, a pregovori su navodno u odmakloj fazi.

Riječ je o reprezentativcu Senagala kojeg je Barcelona kupila 2018. za pet milijuna eura od Eupena, no zbog stalnih problema s ozljedama nije se uspio nametnuti u Kataloniji.

Zabio na Svjetskom prvenstvu

Desni bek Barce bio je veliki talent, a s 23 godine želi oživjeti karijeru u HNL-u, koji je dobra odskočna daska za dalje.

gol expired Kosovski novinar tvrdi da bi Sahiti mogao otići: Poznato je i koliko Hajduk navodno traži divider

Wague je blistao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Zabio je lijep gol protiv Japana u grupnoj fazi, ta utakmica završila je 2:2.

Moussa Wague za Barcelonu je odigrao šest utakmica, a za drugu momčad upisao je 20 nastupa, dva gola i tri asistencije. Katalonci se ne žele posve odreći reprezentativca Senegala, plan im je poslati ga na posudbu i možda čak i vratiti u klub ako zablista i pokaže staru formu.

Njegov menadžer je Andy Bara, koji se brine o karijerama brojnih hrvatskih nogometaša, poput Lovre Majera i Kristijana Jakića, a najskuplji igrač u njegovoj agenciji je Dani Olmo, koji vrijedi 40 milijuna eura prema Transfermarktu.

Obilježila ga užasna ozljeda

Iza njega je ozljeda koje će se sjećati kroz cijeli život. Wague se stravično ozlijedio u 61. minuti utakmice protiv Arisa 2020. godine. Išao je spasiti čisti gol i izbiti loptu s crte, to je i uspio, ali nespretno se koljenom zabio u stativu i teško ozlijedio. Mnogi su mu prognozirali kraj karijere, ali uspio se vratiti.

Moussa Wague karijeru je započeo u Kataru, da bi nakon Eupena potpisao profesionalni ugovor s Barcelonom, a igrao je i na posudbi za Nicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider