Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lako moguće

Veliki transfer na vidiku: Igrač Barcelone dolazi u HNL?

Moussa Wagué kandidat za dolazak u HNL

Moussa Wagué, De Jong i Roberto (Foto: Afp)

Novo poznato ime moglo bi stići u HNL. Prema tvrdnjama Achrafa Ben Ayada, katalonskog dopisnika za medijsku kuću beIN Sports, u Hrvatskoj bi uskoro mogli vidjeti Moussu Waguea.

Riječ je o reprezentativcu Senagala kojeg je Barcelona kupila 2018. za pet milijuna eura od Eupena, no zbog stalnih problema s ozljedama nije se uspio nametnuti u Kataloniji.

Wague je za Barcelonu odigrao šest utakmica, a za drugu momčad je upisao 20 nastupa, dva gola i tri asistencije. Riječ je o desnom beku koji ima tek 23 godine i još stigne oživjeti karijeru, a gore navedeni izvor je naveo kako ga menadžer nudi hrvatskim klubovima, zasad nije poznato u koji bi klub mogao doći.

Prema podacima dostupnim na Transfermarktu Moussa Wagué je član iste agencije u kojoj su brojni hrvatski nogometaši poput Lovre Majera, Josipa Brekala i Kristijana Jakića.

Osim za Barcelonu igrao je i na posudbi u PAOK-u. U dresu grčkog kluba upisao je 12 nastupa i jednu asistenciju.

Obilježila ga užasna ozljeda

Iza njega je ozljeda koje će se sjećati kroz cijeli život. Wague se stravično ozlijedio u 61. minuti utakmice protiv Arisa. Išao je spasiti čisti gol i izbiti loptu s crte, to je i uspio, ali nespretno se koljenom zabio u stativu i teško ozlijedio. Mnogi su mu prognozirali kraj karijere, ali uspio se vratiti.

Moussa Wague karijeru je započeo u Kataru, da bi nakon Eupena potpisao profesionalni ugovor s Barcelonom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider